serreslife

Παραδόθηκαν τα χρήματα στο Ειδικό Σχολείο για την επαναλειτουργία της πισίνας.

Το ποσό των 8.340 ευρώ, συγκεντρώθηκε από τον πρόσφατο αγώνα καλαθοσφαίρισης.

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν χθες, στο Ειδικό Σχολείο Σερρών, όταν εκπρόσωποι φορέων του νομού, παρέδωσαν στους υπεύθυνους του σχολείου, την επιταγή των 8.340 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την επαναλειτουργία της πισίνας, που έχουν μεγάλη ανάγκη τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Σερρών Κώστας Λάσκαρης και δεσμεύθηκε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία της πισίνας, ενώ ανέφερε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν με το τέλος της σχολικής χρονιάς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η πισίνα. Έκδηλη ήταν και η ικανοποίηση της Διευθύντριας του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και Ειδικού ΕΠΑΛ Σερρών Άννας Κωστοπούλου, η οποία υποστήριξε πως η επαναλειτουργία της πισίνας θα σημάνει και την ουσιαστική συμβολή στην αποθεραπεία πολλών παιδιών.

Το ποσό των 8.340 ευρώ συγκεντρώθηκε από το πρόσφατο αγώνα καλαθοσφαίρισης
Ξεκινά η επαναλειτουργία της πισίνας του Ειδικού Σχολείου Σερρών

Με την Ελλάδα και τους πολίτες της να “φλέγονται”, λόγω της οικονομικής κρίσης και το μέλλον να είναι αβέβαιο, για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε το καλό “πρόσωπο” των πολιτών και “βγήκε” στην… επιφάνεια ιδανικά κι αξίες που ήταν ίσως “παραγκωνισμένα”. Κυριολεκτικά από το υστέρημά τους, οι Σερραίοι πολίτες έδωσαν βροντερό “παρών” στον πρόσφατο αγώνα καλαθοσφαίρισης, που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, επρόκειτο να διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Σερρών, προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους η πισίνα, που τόσο απαραίτητη είναι για τα παιδιά.
Οι πρώτοι που είχαν δώσει το καλό παράδειγμα, ήταν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές μας και γνωστά ονόματα που δόξασαν τη χώρα μας, είπαν χωρίς δεύτερη σκέψη το “ναι”, στην πρόσκληση του Δήμου Σερρών και έδωσαν έναν αγώνα στις 21 Απριλίου, που έμεινε αξέχαστος στους Σερραίους, που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο της πόλης των Σερρών.
Χθες, ήταν η μεγάλη συγκινητική στιγμή, της παράδοσης των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, στους υπεύθυνους του Ειδικού Σχολείου Σερρών.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι 8.340 ευρώ, ενώ πωλήθηκαν 1668 εισιτήρια και να θυμίσουμε πως η τιμή του εισιτηρίου ήταν 5 ευρώ.
“Το ποσό αυτό είναι δεσμευμένο και προορίζονται μόνο για την επαναλειτουργία της πισίνας του ειδικού σχολείου. Όλες οι διαδικασίες έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. Δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για άλλο σκοπό. Οι ανάγκες της διοργάνωσης και η φιλοξενία των αθλητών, καλύφθηκαν από το Δήμο,” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών Σοφία Μπιτζίδου.
Η Επιτροπή Διαχείρισης των χρημάτων αποτελούνταν από τους: Σοφία Μπιτζίδου (Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Σερρών), Χρήστο Κρυστάλλη (Διευθυντή Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών), Γιώργο Θεοχαρίδη (Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου), Κατερίνα Παπάζογλου (Πρόεδρο Συλλόγου ΑμΕΑ), Δημήτρη Γιαννάκη (Αντιπρόεδρο ΕΒΕΣ) και Θάνο Μηλούση (εκπρόσωπο “Πελαργών”).
“Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή μέχρι την επόμενη που θα είναι η λειτουργία της πισίνας. Είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας, μικρών και μεγάλων, που “αποτυπώνεται” σε μία επιταγή,” τόνισε ο εκπρόσωπος των “Πελαργών” Θάνος Μηλούσης.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Σερρών Κώστας Λάσκαρης και δεσμεύθηκε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία της πισίνας.
“Με τα χρήματα αυτά καλύπτεται το 1/3 του συνολικού κόστους, ενώ τα υπόλοιπα καλύπτονται από τη δωρεά του ιδρύματος “Μποδοσάκη”. Επίσης, ο σύλλογος βιοκαλλιεργητών έκανε δωρεά, οπότε πιστεύω ότι θα καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας της πισίνας,” επεσήμανε ο κ. Λάσκαρης, ο οποίος ανέφερε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν με το τέλος της σχολικής χρονιάς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η πισίνα.
Ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Σερρών Νίκος Ιλανίδης, υπογράμμισε από την πλευρά του τα εξής:
“Η αθλητική οικογένεια έδειξε ότι έχει τη δύναμη και την καρδιά να βοηθά. Θα είμαστε εδώ για κάτι ανάλογο και στο μέλλον. Με μεγάλη χαρά θα είμαστε παρόντες όταν κολυμπήσουν για πρώτη φορά τα παιδιά στην πισίνα, που τόσο την χρειάζονται”.
Έκδηλη ήταν και η ικανοποίηση της Διευθύντριας του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και Ειδικού ΕΠΑΛ Σερρών Άννας Κωστοπούλου, η οποία υποστήριξε πως η επαναλειτουργία της πισίνας θα σημάνει και την ουσιαστική συμβολή στην αποθεραπεία πολλών παιδιών και πρόσθεσε:
“Αυτό το ζήτημα μας ταλανίζει εδώ και τρία χρόνια περίπου και είμαστε ευτυχείς που ο Δήμος Σερρών στάθηκε κοντά μας, όπως και το Επιμελητήριο και φυσικά και οι ίδιοι οι αθλητές”.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: