serreslife

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν
Για αυτούς που κάνουν πως δεν γνωρίζουν και απορούν

Τα χρήματα του πρώην ΤΕΒΕ- ΤΣΑ- ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΟΑΕΕ) και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων από την δεκαετία του ΄50 κατατίθενται στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ με μηδενικό επιτόκιο έως και 0,25% για πολλές δεκαετίες. Τα χρήματα χάθηκαν στις παγωμένες πιστώσεις της βιομηχανίας μέχρι και την δεκαετία του ΄90. Στη συνέχεια τζογαρίστηκαν με εντολή Υπουργών- Πρωθυπουργών στο παρτυ του χρηματιστηρίου , στα δομημένα ομόλογα και στο πρόσφατο κούρεμα ομολόγων της Τρόικα.


Αυτή είναι η διαδρομή του χρήματος, σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν υπεύθυνοι Υπουργοί διοικητές ταμείων οργανισμών.
Θα πληρώσουν ;
Έχουν ευθύνες;
Όλοι μαζί τα φάγανε;
ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
Αυτές τις μέρες αποστέλλονται 380.000 ενημερωτικά σημειώματα σε όσους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ έχουν εκκρεμότητες και τους καλούν να κάνουν ρυθμίσεις όπου γράφουν ότι εάν δεν συμμορφωθούν οι οφειλές τους θα βεβαιωθούν αρμοδίως( κατασχέσεις κλπ).
Ο αρμόδιος υπουργός όπως και η διοίκηση του ΟΑΕΕ γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα για τις ρυθμίσεις είναι σε αποτυχία γιατί τόσο οι όροι του δεν βοηθούν ουσιαστικά τους οφειλέτες όσο και γιατί κυρίως η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς δεν καταβάλει τις εισφορές όχι επειδή δεν θέλει αλλά επειδή δεν μπορεί.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης δε πρέπει να περάσει ,οι απειλές για διώξεις και κατασχέσεις μπορούν και πρέπει να εμποδιστούν από το αγωνιστικό και οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα
- Όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι να πάρουν θέση ώστε να συντονιστούμε όλοι μαζί
- Όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι να ενταχθούν στους συλλόγους και στα σωματεία
ΛΕΝΕ ότι η πολιτική για χρόνιες και συνεχείς ρυθμίσεις έβαλε το ασφαλιστικό σύστημα σε ασυνέπεια.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι οφειλέτες αδυνατούν και δεν μπορούν να πληρώσουν
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και για αυτό φταίει η καταστροφική τους πολιτική όλα αυτά τα χρόνια.
Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΕ μας εκβιάζει και μας απειλεί την ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις μας και μας στερεί τον γιατρό τη διάγνωση τις εξετάσεις και τα φάρμακα. Τη ίδια ώρα μας βάζει πάσης φύσεως χαράτσια ,τέλη επιτηδεύματος, εισφορές αλλυλεγγυης.
Την ιδία ώρα τα παπαγαλάκια της στα Μέσα μαζικής παραπληροφόρησης προπαγανδίζουν την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
Την ιδία ώρα τα jumbo τους, τα lidl τους ,τα ikea τους, τους ομίλους τους, τις πολυεθνικές τους, τις αλυσίδες τους, τις υπεραγορές τους ,ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ σαν εισφορά για τον ΟΑΕΕ από τον καθένα από αυτούς , με τους ιλιγγιώδεις τζίρους, όσο ακριβώς εισπράττουν από έναν και μόνο πτωχευμένο εμποράκο.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική που μας καταστρέφει και ρίχνει μαύρο στη ζωή μας και το μέλλον των παιδίων μας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της μνημειακής εξαλλοσύνης των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και της στήριξης που τις παρέχει η ΕΣΕΕ και ο πρόεδρος της κος Κροκίδης.
Όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν και δεν πάλεψαν αλλά και δεν δεχτήκαν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συλλόγων μας.
Όλα αυτά υλοποιούνται όχι γιατί αυτοί είναι πιο ισχυροί αλλά γιατί μας πήρε από κάτω η μοιρολατρία η ηττοπάθεια ο ατομικισμός.
ΠΑΛΕΥΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
-να σταματήσουν οι διώξεις οι εκβιασμοί και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο ταμείο
- ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ
-να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
-να δοθούν τα 48 δις € αποθεματικών στο ταμείο τα οποία οφείλει το κράτος
-να μειωθούν τώρα δραστικά οι εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αφού οι τζίροι έχουν μειωθεί η αγοραστική δύναμη έχει πέσει και οι εισφορές είναι πολύ ακριβές
- ρυθμίσεις ευνοϊκές σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες των οφειλετών
Προς ενημέρωση:
Από αναλογιστική μελέτη του 2008 προκύπτει ότι ο ΟΑΕΕ ο ασφαλιστικός μας φορέας θα έπρεπε να έχει αποθεματικό 48,8δις€ και αντί αυτού είχε στο ταμείο μονό 588 εκατομμύρια €.
ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας

Άγγελος Κεχαγιάς            Μαρίνα Λουτράδη

Διαβάστε επίσης: