serreslife

Αγαπητοί Σερραίοι Συμπολίτες. Γιατί οργίζεστε με πλάσματα του Θεού που δεν σας φταίνε σε τίποτα;

Γιατί θυμώνετε και μουρμουρίζετε λόγια που αυξάνουν ανυπόστατους φόβους, για όσους μόνο την πόλη μας δεν είχαν ως οριστικό τέρμα στην προσωπική τους οδύσσεια;

Εάν και, δικαίως, είστε εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που, ενώ στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος σάς υπόσχεται δημοψηφίσματα και για ψήλου πήδημα, τώρα, σε ζήτημα που άμεσα σας αφορά δεν είχε το θάρρος και την εντιμότητα να σας ενημερώσει, ποιος ο λόγος να χτυπάτε το σαμάρι όταν φταίει το γαϊδούρι;  

Γιατί μανιάζετε με ανθρώπους, που έχουν διαφορετική από εσάς κουλτούρα και προς καιρό (;) ζητούν την προστασία σας και δε συγχύζεστε με τους τοπικούς σας άρχοντες, βουλευτές, περιφερειάρχη, αντι-περιφερειάρχη, δήμαρχο και όλους τους συμβούλους, που δεν σας ενημέρωσαν;

Εάν ισχυριστούν πως δεν «ήξεραν» και ότι «πιάστηκαν στον ύπνο», τότε οι υποσχέσεις που προεκλογικά σας έδιναν ότι θα είναι ακοίμητοι φρουροί των συμφερόντων σας, ήταν μπούρδες! Εάν πάλι γνώριζαν και δεν σας ενημέρωσαν πρέπει να δεχθούν τη δίκαια οργή σας.  

Θυμώστε με τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που ενώ δε χάνουν ευκαιρία να σας ενημερώνουν για κάθε ατόπημα των πολιτικών τους αντιπάλων, τώρα σας έγραψαν στα ροζ κατάστιχά τους και, αφού πρότειναν και βοήθησαν στην προετοιμασία των εγκαταστάσεων υποδοχής των μεταναστών σήμερα, με διάφορα «λυρικά πουτσιλίκια», που λέει και ο σύντροφος Κυρίτσης, δικαιολογούνται πως δεν «πρόλαβαν» να σας πουν για την κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα από Γιαζιντίτες, που έφεραν στην πόλη μας. 

Και καλά, στην Δημοτική Αρχή, που ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης έβγαλε, για το ποιοι είναι οι νέοι «γείτονές» σας, καμώνονται πως δε γνώριζαν το θέμα, εκτός, βέβαια, από τους «αρμόδιους αντιδημάρχους που, δέχθηκαν αιτήματα συνδρομής» για την εγκατάσταση των προσφύγων, το θέμα της εγκατάστασης των Γιαζιντί στην εκλογική της περιφέρεια δεν πληροφορήθηκε ούτε η Σερραία υπουργός, η «ανεξάρτητη Ελληνίδα» η κ. Μαρία  Κόλλια - Τσαρουχά (που, παρεμπιπτόντως, δε θα ψήφιζε κανένα μνημόνιο, δε θα έκοβε καμία σύνταξη, δεν θα πουλούσε το δημόσιο πλούτο για εκατό χρόνια) για να σας ενημερώσει ή, μήπως και αυτή δε γνώριζε;

Και εάν, τέλος πάντων, η κυρία Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δε γνώριζε την εγκατάσταση των Γιαντζί, ξέρει κάτι για την επόμενη εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Παπαλουκά, με αιτιολογικό πως θα έχουν κοντά τους το Ζιντζιρλί Τζαμί;

Λοιπόν, συμπολίτες, μπορεί ο Πελασγός, ως συνετός ηγέτης, να μην έδινε καμιά υπόσχεση προστασίας στις Ικέτιδες αν πρώτα δεν ενημέρωνε το λαό του, όμως εσείς,  που περιφρονηθήκατε από τους «άρχοντές» σας, μη θυμώνετε με ψυχές που χρειάζονται την προστασία και βοήθειά σας, γιατί, να το θυμηθείτε, η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μια κυβέρνηση πολιτικής ‘’γλίτσας’’ και υποκρισίας που καταστρέφει τον τόπο και η οποία καθημερινά πρωταγωνιστεί σε ένα θέατρο του παραλόγου», όπως λέει ο Παναγ. Λαφαζάνης, σύντομα θα τους ξεχάσει.

Δεν είστε ίδιοι! Εσείς αγκαλιάζεται ανθρώπους αυτοί τους χρησιμοποιούν! Δείξτε λοιπόν με την ευσπλαχνία το μέγεθος του πολιτισμού μας.

Σε όσους σας φωνάζουν «πυρ» ενάντια στους Γιαζεντίτες, απαντήστε όπως οι Έλληνες Χιώτες: «Ίντα πυρ και ξεπύρ, εν θωρείτε ότι είναι μπρος αθρώποι;».

Θυμηθείτε πως, οι «Ικέτιδες» ήλθαν στην Ελλάδα για να αποφύγουν έναν αιμομικτικό γάμο, οι «μετανάστες» γιατί δεν είχαν πού αλλού στον κόσμο να παν!

Οι Ικέτιδες,  ήξεραν πως προσπέφτουν για προστασία σε λαό ελεήμονα μα και οξύθυμο (Ικέτιδες, 201), γιαυτό και μιλούσαν χωρίς θράσος, όπως και οι Γιαζιντίτες.

Οργιστείτε, λοιπόν, με όσους εκλέξατε για να προστατεύουν τα συμφέροντά σας, θυμώστε με όσους υποκριτικά σας λένε ότι δε γνώριζαν, αγανακτήστε με τους υποκριτές «δημοκράτες» που αποφασίζουν για σας χωρίς εσάς, μα μην ξεχνάτε πως είστε εσείς, δηλαδή, εμείς, αυτοί που τους εκλέξαν!

«Σ’ αυτή την χώρα των θαυμάτων, των τραυμάτων, των υπάτων και των μεγάλων πάτων… μάς χρειάζονται προδότες που και που των δικαίων του λαού, για να ξέρουμε το δρόμο του καλού και του κακού…»!

Γράφει ο Μέτοικος

Πηγή: Εφημερίδα Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: