27 Ιαν «Ο Τελευταίος Ήρωας»… είναι από Σέρρες

Γράφτηκε από Κατηγορία Προτάσεις Διαβάστηκε 14783 φορές
Βαθμολογήστε
(10 ψήφοι)

Υπάρχουν άραγε ήρωες στις μέρες μας; Μήπως ο καθένας μας έχει υπάρξει ή μπορεί να γίνει ήρωας για κάποια στιγμή; Το πρώτο μυθιστόρημα του συντοπίτη μας Μίλτου Χατζηδάφνη πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Σε ένα άκρως κινηματογραφικό οδοιπορικό ο συγγραφέας μας μεταφέρει αφηγηματικά, οπτικά, μουσικά στο Λονδίνο του σήμερα. Σε μια πληθωρική πόλη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Γκλόρια και το Ντέηβηντ. Πώς επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν οι χαρακτήρες; Η πορεία προς την ενηλικίωση, ο χρόνος που περνάει, η φιλία, η σχέση μητέρας κόρης, η αντιμετώπιση του θανάτου, η μεγαλειώδης πράξη της δωρεάς οργάνων είναι ορισμένα απ’ τα σημεία αναφοράς του βιβλίου. Πρωτότυπο, ενδιαφέρον, ταξιδιάρικο, συγκινητικό, άλλοτε ανάλαφρο, άλλοτε βαθυστόχαστο και σίγουρα μελωδικό. Το βιβλίο του Μίλτου Χατζηδάφνη σε κερδίζει απ’ την πρώτη στιγμή. Η εξέλιξη απλώς σε συναρπάζει.

Ο Μίλτος Χατζηδάφνης γεννήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών το 1984. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και απ’ το 2011 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο στο οικονομικό τμήμα μιας εταιρίας στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων. Παράλληλα με τους αριθμούς ωστόσο αγαπάει να καταπιάνεται με τις λέξεις. Ο ίδιος μας λέει ότι θυμάται απ’ το σχολείο τον εαυτό του να γράφει στιχάκια με ομοιοκαταληξία αλλά το έκανε γιατί είχε πλάκα. Μας λέει ακόμα, ότι το να γράφει, συνεχίζει να έχει πλάκα και δεν θα έμπαινε στον κόπο αν δεν είχε. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο τελευταίος ήρωας»κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Το βιβλίο,στις Σέρρες, μπορείτε να το βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Μαρνέρη που βρίσκεται στη Λ.Παπαπαύλου 13.Τηλέφωνο:23210 23278

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση: Λ.Παπαπαύλου 13
  • Τηλέφωνο: 2321023278