serreslife

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Τρίτη 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, βάζει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό –απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη 1η Μάη.

Σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ και ώρα 10:30 π.μ.»

Διαβάστε επίσης: