serreslife

Την άμεση επιστροφή όλου του προσωπικού φύλαξης που είναι αποσπασμένο σε αλλότρια καθήκοντα και την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων από προσλήψεις ή από το υπάρχων γυναικείο προσωπικό φύλαξης, ζητούν εκ νέου οι υπάλληλοι φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, μετά τα περιστατικά επίθεσης κρατουμένου σε υπάλληλο – που εκτελούσε χρέη νοσηλευτή, λόγω έλλειψης μόνιμου γιατρού, στο χώρο του ιατρείου της φυλακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων φύλαξης του Κ.Κ Νιγρίτας ο κρατούμενος ζήτησε να πάει στο ιατρείο της φυλακής την ώρα που πραγματοποιούταν ακρόαση κρατουμένων από τον Αρχιφύλακα επικαλούμενος σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Ο υπάλληλος ζήτησε από τον κρατούμενο να αποχωρήσει διότι δεν μπορούσε να του χορηγήσει τα ψυχοφάρμακα που ζητούσε. Ο κρατούμενος που είναι γνώστης πολεμικών τεχνών όρμησε στο υπάλληλο με σκοπό να τον τραυματίσει θανάσιμα – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των υπαλλήλων – απειλώντας τον ότι αν αυτό δεν το πετύχει μέσα στη φυλακή θα το κάνει μόλις βγει έξω. Με την παρέμβαση του Αρχιφύλακα αφοπλίστηκε ο κρατούμενος, όμως δόθηκε συνέχεια την επόμενη ημέρα όπου επιτέθηκε στον νοσηλευτή του ιατρείου της φυλακής, προκαλώντας υλικές ζημιές στο χώρο του ιατρείου, όπου στο τέλος ακινητοποιήθηκε από τον υπάλληλο που τον συνόδευε.
«Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό με έγγραφα και με κινητοποιήσεις, τόσο στον κ. Διευθυντή, όσο και στον Συντονιστή Φυλακών του Υπουργείου που επισκέφτηκε πρόσφατα το Κατάστημα, για τις τραγικές ελλείψεις που έχουμε σε φυλακτικό – τεχνικό – επιστημονικό – ιατρικό προσωπικό χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Το διαθέσιμο φυλακτικό προσωπικό που αντιστοιχεί σε 45 άτομα δεν επαρκεί για την φύλαξη των 500 κρατουμένων που υπάρχουν στο κατάστημά. Από τους φύλακες, συμπληρώνονται τα κενά των τμημάτων της γραμματείας, του λογιστηρίου και του ιατρείου. Άρα η πραγματική δύναμη της φύλαξης είναι πολύ μικρότερη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ένωσης υπαλλήλων φύλαξης Κ.Κ.Νιγρίτας.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η Γραμματέας της Ένωσης Αλεξία Μπούμπα αναφέρθηκε στα περιστατικά που σημειώθηκαν προ ημερών, ανέφερε επίσης πως η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης την τελευταία φορά που ετέθη το θέμα νέων προσλήψεων ήταν πως θα γίνει διαγωνισμός αμέσως μετά το διαγωνισμό για προσλήψεις στους ΟΤΑ, και επεσήμανε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει εκ νέου συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: