Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες παραχώρησης (εκμίσθωσης) ακίνητων ιδιοκτησίας των Ενόπλων Δυνάμεων με ευθύνη της νεοσυσταθείσας Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Οι πρώτες από αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχωρούν οι διαδικασίες παραχώρησης εκτάσεων στρατοπέδων και ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα επίκειται η υπογραφή συμφωνιών με τους δήμους Σύρου, Σιντικής Σερρών, Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Λάρισας, Καβάλας, Φαιστού, Λέσβου, Άρτας, Ιωαννιτών, Λαμιέων, Καρδίτσας, Χανίων, Ηρακλείου, αλλά και με το υπουργείο Εξωτερικών, Διεύθυνση Μεταφραστικού, το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, την περιφέρεια Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να δοθούν ακίνητα με απόδοση 5%, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτιμάται ότι, η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων που σχεδιάζεται η αξιοποίηση της από την ΥΠΑΑΠΕΔ, ανέρχεται στα 34,4 δισεκατομμύρια ευρώ. 

athina984.gr

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: