serreslife

Με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις,θα εορτασθεί η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821,στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Σέρρες θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Στην πόλη των Σερρών το γενικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Γενικός σημαιοστολισμός, θα σημαιοστολιστούντα Δημόσια, Δημοτικά, Ν. Π. Δ. Δ., Ν. Π. Ι. Δ. και ιδιωτικά καταστήματα και οι κατοικίες από τις 8 το πρωί της 23ης και μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Καταστημάτων, Τραπεζών, δρόμων, πλατειών, φρουρίων και μνημείων της πόλης τις βραδινές ώρες 24ης και 25ης Μαρτίου. Ομιλίες στα σχολεία, στις Υπηρεσίες Ν. Α. και λοιπές Δημόσιες Υπη­ρεσίες, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.

Ώρα 12:00 Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από μαθητές των σχο­λείων και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ώρα08:00 Έπαρση της Σημαίας της πόλης.

Ώρα11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ισιδώρα Μάλαμα, φιλόλογο του 5ου Γενικού Λυκείου Σερρών.

Ώρα11:30 Μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. Έναρξη τελετής. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Συνταγματάρχη –Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή ,τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών ,τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και για την Εθνική Αντίσταση οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος. Τέλος τελετής.

Ώρα12:00 Παρέλαση των Αναπήρων πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Οδηγών και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" του Διοικητηρίου.

Ώρα 18:00 Υποστολή της Σημαίας της πόλης

Επισημαίνεται ότι η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή -Μεραρχίας από την πλατεία Κρονίου έως την πλατεία των δικαστηρίων . Η συγκέντρωση όσων θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα γίνει μπροστά στην τράπεζα Ελλάδος ενώ η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί μπροστά από το Διοικητήριο.

Τελετάρχες ορίστηκαν οι κ.κ. Πολυχρόνης Κουκουζέλης και Πασχάλης Ροΐδης ,υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Μήνυμα του ΑντιπεριφερειάρχηΣερρών, Ιωάννη Μωυσιάδη,για τoν Σημαιοστολισμό εν όψει της 25ης Μαρτίου

Κάλεσμα στους Σερραίους να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ,αναρτώντας το εθνικό σύμβουλο ,την σημαία ,στα μπαλκόνια και στα καταστήματά τους ,έκανε με μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ,Ιωάννης Μωυσιάδης .

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Σερρών αναφέρει τα εξής :

« Η 25η Μαρτίου, ημέρα ανωτέρων και ευγενών συμβολισμών για το έθνος μας και τον Χριστιανισμό, στέλνει το δικό της διαρκές μήνυμα για μια Ελλάδα με περισσότερο φως. Καλούμαστε όλοι να τιμήσουμε την Εθνική μας Επέτειο, δίνοντας ο καθένας μας το δικό του παρόν, με μια κίνηση γεμάτη νόημα, αναρτώντας το Εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας, στο μπαλκόνι, στο παράθυρο και στις προσθήκες των καταστημάτων την ημέρα της Εθνικής μας εορτής.

Μια παράδοση που όλο και σβήνει. Σε καιρούς που η κοινωνία και το έθνος μας έχουν ανάγκη αναβίωσης των παραδόσεων και των θεσμών, ας «ντύσουμε» την πόλη μας στα γαλανόλευκα της και ας αναλογισθούμε στη θέα της σημαίας μας, τη δική μας θέση και ευθύνη, απέναντι στους ήρωες του 21, στα μεγάλα νοήματα της εποχής και στο μέλλον της πατρίδας μας».

Δήμητρα Mετόκη 

Διαβάστε επίσης: