serreslife

Το 6o Φεστιβάλ Μπουγάτσας & τοπικών προϊόντων Bougatsa Days 2018 ,ξεκινά από την Πέμπτη 04 έως την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018, στο κεντρικό πάρκο της πόλης επί της οδού ∆ορυλαίου.

Άνοιξε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου τις πύλες της η μεγάλη γιορτή των Σερρών, το φεστιβάλ μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων «Βougatsa Days», με στόχο την προβολή της Σερραϊκής μπουγάτσας και των άλλων τοπικών προϊόντων της Σερραϊκής γης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Σερραϊκή μπουγάτσα έχει κατακτήσει επάξια την φήμη της καλύτερης μπουγάτσας στην Ελλάδα, γι' αυτό άλλωστε και έχει "δανείσει" το brand name της σε αρκετά παρασκευαστήρια μπουγάτσας ανά τη χώρα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα «μυστικά» της καλής «Σερραϊκής Μπουγάτσας», του «Ακανέ», του «Πονηρού Νιγρίτας» και των άλλων τοπικών προϊόντων του Νομού Σερρών, μπορείτε να επισκεφθείτε και φέτος το φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών του Νομού Σερρών.

Ενός σωματείου που παρασκεύασε στις 1 Ιουνίου 2008 μπουγάτσα μήκους 20 μέτρων, επίδοση η οποία και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Φέτος και πάλι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην φυσική του θέση, στο κέντρο της πόλης μας, στην ανακαινισμένη οδό Δορυλαίου , μπροστά από το Θερινό Θεατράκι και θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Κυριακή.

Με μοναδικό στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα, το φεστιβάλ “Bougatsa Days” καταφέρνει και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκεπτών με την πραγματοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων για τη ψυχαγωγία των Σερραίων, ενώ είναι έντονος ο συντονισμένος εορτασμός της μπουγάτσας με τις γείτονες χώρες Σερβία και Βουλγαρία.

Οι 4ήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκτός από τους Σερραίους, Βούλγαρους και Σέρβους τεχνίτες Μπουγάτσας, ζαχαροπλάστες και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς Σερραίους καλλιτέχνες, με ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, με face painting, με παραδοσιακές ορχήστρες, με πολιτιστικούς συλλόγους, με νεανικά συγκροτήματα και πολλά ακόμη δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, ενώ στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και το παραδοσιακό Λούνα Παρκ.

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε επίσης: