serreslife

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ξεναγήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, λίγο πριν την κεντρική της ομιλία στις Σέρρες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Δημητρία Μαλαμίδουκαλωσόρισε την κ. Γεννηματά και την ξενάγησε στα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου που φανερώνουν την μακρά και πλούσια ιστορική διαδρομή της περιοχής.

Η κ. Γεννηματά, που συνοδεύονταν από την πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού καθηγήτρια Λίνα Μενδώνη, έδειξε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο τον εκθεμάτων του μουσείου αλλά και από τη δυναμική που έχει αποκτήσει μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το δημογραφικό είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας. Τόνισε μάλιστα ότι ζητήθηκε η σύσταση μια διακομματική επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας και ζήτημα επιβίωσης και στήριξης όλων των πολύτεχνων οικογενειών».

Κατά την έξοδό της η κ. Γεννηματά δέχθηκε κρασιά και παραδοσιακά προϊόντα από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κ. Μενδώνησυνομιλώντας μαζί της σημείωσε με έμφαση πως μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μουσείου περισσότεροι από 3.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες.

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αμφίπολης όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της παρουσίασαν τις δυναμικές ανάπτυξης που έχει η σερραϊκή λιμενική ζώνη και αναφέρθηκαν στη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση έργων υποδομής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Διαβάστε επίσης: