serreslife

Οι Σέρρες βυθίζονται όλο και πιο βαθιά στην κρίση , λόγω της κρίσης , της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιλογών και της αδυναμίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ο Συντονιστής της Κίνησης Προοδευτικοί Πολίτες Γιάννης Μαγκριώτης κατά την χθεσινή περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητας Σερρών.

Ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε πως τόσο οι Σέρρες οσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα , αλλά αδικούνται, από τις κυβερνητικές επιλογές και την παλαιοκομματική αντίληψη , την πελατειακή σχέση και την αδυναμία της διοίκησης της Περιφέρειας να οδηγήσουν την περιοχή στο αύριο και να ανατρέψουν την καθοδική του πορεία.

Όπως είπε χρειάζεται μια νέα διοίκηση με νέα αντίληψη, με δυνατότητες διαχείρισης των σημαντικών πόρων και αξιοποίηση τους , με αναπτυξιακή λογική.

Ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε καταστροφική για τις Σέρρες την τοποθέτηση νέων διοδίων και στάθηκε αντίθετος σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των ήδη υπαρχουσών διοδίων.

Όσον αφορά το νέο νόμο που ετοιμάζεται για την Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κινείται σε στενά κομματικά κριτήρια και κομματικούς σχεδιασμούς και όχι με γνώμονα την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, που θα βαλτώσει εάν συνεχιστή αυτή η λογική. Για τον εκλογικό νομό, τόνισε πως είναι απαραίτητος ενας αναλογικότερος εκλογικός νομό, όπως το σύστημα της Γερμανίας.

Υπογράμμισε ότι η Κίνηση « Προοδευτικοί Πολίτες» θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , απέφυγε ωστόσο να απαντήσει εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την συγκίνηση του για την κατασκευή της γέφυρας του Στρυμονικού, η οποία όπως είπε θα φέρει το Στρυμονικό, πιο κοντά στη νέα εποχή.

Ο κ. Μαγκριώτης κατά την περιοδεία του επισκέφτηκε το Στρυμονικό και συναντήθηκε με τους δήμαρχους Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μέγκλα και την Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μαγκριώτης συνοδεύονταν από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη , το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Πασχάλης Τόσιος και μέλη της Νομαρχιακής του κόμματος.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: