serreslife

Την πρόσληψη 33 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ και την κάλυψη έξι ακόμη θέσεων στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης, κατά την επίσκεψή του στο Κατάστημα Νιγρίτας. Το κυβερνητικό αξιωματούχο υποδέχθηκαν ο Δ/ντής των Φυλακών Παναγιώτης Ραδόπουλος και ο Αρχιφύλακας Γιάννης Δήμου.

«Πρόκειται για 33 φύλακες (31 άνδρες και δύο γυναίκες), επίσης θα προσληφθούν 1 γιατρός, 1 ψυχολόγος και 1 κοινωνικός λειτουργός και επιπλέον θα καλυφθούν τρεις ακόμη θέσεις, οι οποίες ανήκουν στην ειδική κατηγορία προστατευόμενου προσωπικού του Ν.2643, οι οποίες θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Εργασίας, δηλ. από τον ΟΑΕΔ» είπε ο κ. Φυτράκης δίνοντας τη πλήρη εικόνα των προσλήψεων για το εν λόγω Κατάστημα Κράτησης.

Συμπλήρωσε δε πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει η ανάρτηση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής προκήρυξης και πως ο Ν.Σερρών ανήκει στους λίγους Νομούς της Ελλάδος όπου οι ντόπιοι μπορούν να έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας.

Έγκριση κονδυλίων για υποδομές, βαρύτητα στην εκπαίδευση προσωπικού
Η αύξηση του προσωπικού στις φυλακές αποτέλεσε και αποτελεί πάγιο αίτημα των υπαλλήλων της για την ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης, αίτημα που στηρίχθηκε και από την τοπική κοινωνία μέσω φορέων της. Ο κ. Φυτράκης εξήγησε πως η Φυλακή Νιγρίτας είναι μια από τις μεγαλύτερες δομές του Ν.Σερρών και πως η σταθερή πολιτική βούληση είναι η δομή αυτή – όπως και οι υπόλοιπες – να ενισχυθούν, να ισχυροποιηθούν και να είναι βιώσιμες και ανθηρές. «Για το λόγο αυτό εκτός από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει μέχρι τώρα για την ανάπτυξη του Καταστήματος στο μεγαλύτερο δυνατό της δυναμικότητάς του, έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Στο άμεσο μέλλον εκτός από τη βελτίωση των υποδομών για τα οποία έχουν εξασφαλισθεί αυτές τις ημέρες συγκεκριμένα κονδύλια, θα γίνουν προσλήψεις» είπε ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα ο κ. Φυτράκης πρόσθεσε πως δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση του προσωπικού έτσι ώστε να υπάρξει στο βέλτιστο δυνατό, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση περιστατικών τα οποία ενέχουν χαρακτήρα βίας.

Αντιδράσεις του Δήμου Βισαλτίας για την οφειλή στην ΔΕΥΑΒ
Παρούσα κατά την επίσκεψη του κ. Φυτράκη και η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα καθώς και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσερβίστας οι οποίοι έσπευσαν να συζητήσουν με τον Γενικό Γραμματέα για το θέμα της οφειλής του Κ.Κ Νιγρίτας προς το Δήμο Βισαλτίας (ΔΕΥΑΒ) για την παροχή νερού.

Τόσο η Δήμαρχος όσο και ο κ. Τσερβίστας επεσήμαναν το μεγάλο ποσό της οφειλής (250.000 ευρώ περίπου) το οποίο ήταν διπλάσιο πριν λίγο καιρό και την καθυστέρηση εξόφλησης, γεγονός που δημιουργεί όπως ειπώθηκε μεγάλα οικονομικά προβλήματα στο Δήμο Βισαλτίας. Η κατανάλωση στο Κατάστημα Κράτησης ανα ημέρα είναι 600 κυβικά, όσο δηλαδή ενός μεγάλου Δ.Δ του Δήμου.
« Η φυλακή ανήκει στο Δήμο Βισαλτίας, εμείς επιδιώκουμε πάντα να έχουμε μια άριστη συνεργασία» είπε ο κ. Φυτράκης ερωτώμενος για το θέμα συμπληρώνοντας « Όλα τακτοποιούνται και για τα θέματα αυτά έχουν ληφθεί ήδη απαραίτητες εγκρίσεις, μου έχει μιλήσει για το θέμα και η βουλευτής κ.Αφροδίτη Σταμπουλή. Επιδιώκουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο στο καλύτερο δυνατό».

Με βήμα ταχύ… η λειτουργία των Φυλακών Δράμας
Σχετικά με τη λειτουργία Καταστήματος Κράτησης στη γειτονική Δράμα ο κ. Φυτράκης είπε πως προχωρούν οι διαδικασίες και το επόμενο βήμα η δημιουργία Οργανικών θέσεων είναι με Νόμο, που θα είναι στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί στη Βουλή. Ο κ. Φυτράκης διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν προβλήματα στις Φυλακές Νιγρίτας με τη λειτουργία Καταστήματος στον όμορο Δήμο – επειδή κάποιοι υπάλληλοι της έρχονται καθημερινά από τη Δράμα – διότι « κανείς δε φεύγει από καμία υπηρεσία χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η συνολική ισορροπία του συστήματος».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: