serreslife

Την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της μελέτης του οδικού άξονα Σέρρες – Ν. Σκοπός – Παραλίμνιο, Δραβήσκος – Αμφίπολης προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθ. Μπαζδάνης. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υπόθεσης Αμφίπολης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την μειωμένη χρηματοδότηση ανασκαφών και άλλων εργασιών που αφορούν την ανάδειξη του μνημείου (από 15 εκατομμύρια μόνο 1,5 εκατομμύριο ).

Εκτός των άλλων, τώρα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο νέο πρόγραμμα έργων - Επενδυτικών Δαπανών – που θα κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ένταξη, η επικαιροποίηση και συμπλήρωση της μελέτης του οδικού άξονα Σέρρες – Ν. Σκοπός – Παραλίμνιο, Δραβήσκος – Αμφίπολης, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε οι Σέρρες να έρθουν πιο κοντά στην Αμφίπολη και η Αμφίπολη στις Σέρρες.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου (μελέτη και κατασκευή) σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης (Αρχαίο Θέατρο – βραχογραφίες- Σπήλαιο Αλιστράτης –Φαράγγι Αγγίτη κ.λ.π.) θα αναδείξει την περιοχή μας σε πόλο έλξης, με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία μας και για τον τόπο μας.

Η αδιαφορία του Περιφερειάρχη για την Π.Ε. Σερρών δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Διαβάστε επίσης: