serreslife

Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Orhan Yalman Okan υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 28.9.2017 στην Π.Ε. Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Προξένου στις Σέρρες , όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Τούρκο πρόξενο για την μακρά ιστορία των Σερρών ενώ ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε κατά τη συζήτηση στη δυνατότητα ανάπτυξης μιας ουσιαστικής συνεργασίας των δύο πλευρών.
«Πέρα από τις διαφορές και τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών , τα οποία δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να λύσουμε αλλά οι κυβερνώντες, οι δύο λαοί οφείλουν να κοιτούν μπροστά, διδασκόμενοι βεβαίως από το παρελθόν ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει μια πολύπλευρη συνεργασία των δύο πλευρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.
Όπως είπε ένα σημαντικό κομμάτι στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία είναι ο τουρισμός, καθώς η ύπαρξη οθωμανικών μνημείων στις Σέρρες μπορούν να προσελκύσουν Τούρκους επισκέπτες.
Την άποψη του Αντιπεριφερειάρχη ασπάστηκε και ο Τούρκος πρόξενος ,ο οποίος επισήμανε τη δυναμική που εντοπίζει στις Σέρρες και τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών τόσο σε τουριστικό όσο και σε επιχειρηματικό-οικονομικό επίπεδο. Την πρόθεσή του να βοηθήσει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η συγκεκριμένη επίσκεψη δεν θα πρέπει να καταγραφεί ως εθιμοτυπική αλλά ως την απαρχή μιας διαρκούς επικοινωνίας και σχέσης προς όφελος και των δύο πλευρών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: