serreslife

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 με τον αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης «Παύλος Μελάς» του Newcastle Αυστραλίας. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νικολαΐδης ενημέρωσε την Υφυπουργό για την προπαγάνδα που επιχειρείται από διάφορα κέντρα στην Αυστραλία με σκοπό την παραχάραξη του ονόματος «Μακεδονία». Επίσης ενημέρωσε την Υφυπουργό για τις συντονισμένες προσπάθειες φορέων της Ομογένειας για την ενημέρωση των Ελλήνων ομογενών, σχετικά με τα μεγάλα ζητήματα του Ελληνισμού, και ζήτησε την ηθική στήριξη από τους ελληνικούς φορείς.

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ευχαρίστησε τον κ. Νικολαΐδη και δήλωσε ότι είναι υποχρέωση αλλά και σκοπός του ΥΜΑΘ να βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια για την προώθηση και τη διαφύλαξη των εθνικών θεμάτων. Μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε:

«Η Ομογένεια αγωνιά ασταμάτητα για την Πατρίδα και η Ελληνική Κυβέρνηση την αφουγκράζεται με προσοχή, γιατί αποτελεί και θα αποτελεί αδιάσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Κάθε προσπάθεια που θίγει τον Ελληνισμό, όπως η προσπάθεια υπεξαίρεσης του ονόματος ‘Μακεδονία’, θα βρίσκει τους Έλληνες ενωμένους απέναντί της. Δεν υπάρχει Μακεδονία χωρίς Ελλάδα και δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Μακεδονία. Αυτή η αλήθεια θα ακούγεται παντοτινά όπου και αν υπάρχουν Έλληνες, σε όλο τον κόσμο.»

Διαβάστε επίσης: