serreslife

Την τελευταία του πνοή άφησε, την Πέμπτη, σε ηλικία 59 ετών ο Κώστας Τσιώλας, εκ των ιδρυτών της μπουγάτσας «Το Χρυσό». Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ανήσυχο πνεύμα, διακρίθηκε για την εργατικότητά του αλλά και για τον πρόσχαρο χαρακτήρα του.
Γεννήθηκε το 1958 στο Χρυσό. Το 1982 ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του, Σίμο, που κι αυτός έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, την μπουγάτσα «Το Χρυσό». Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσαν να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα δημιουργώντας νέα καταστήματα.
Το 1997, φτιάχνουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν 2000 τ.μ σε περιοχή της Εθνικής οδού Σερρών – Δράμας όπου κτίζεται το εργοστάσιο, 12.000 τ.μ και ξεκινούν τη χονδρική πώληση. Tο 1998, διακινούν δίκτυο χονδρικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου εξάγουν προϊόντα σε Γερμανία, Αυστρία και Ισπανία.
Από το 1998 στην επιχείρηση εργάζεται και ο τρίτος αδερφός, Πέτρος Τσιώλας.
Όλη αυτή η επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης τους οδηγεί το 2003, στο να δημιουργήσουν άλλα δύο μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και ένα ακόμα στις Σέρρες επί της πλατείας Ελευθερίας και στην προέκταση της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου.
Δημιουργούνται νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών.
Η ΧΡΥΣΟ FOODS Α.Ε. παράγει παραδοσιακή μπουγάτσα σε πάνω από 5 τύπους και πάνω από 25 είδη πιτών, πίτσας, κρουασάν και γλυκών που διανέμει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω χονδρικής αλλά και φυσικά μέσω των καταστημάτων της, με την ίδια επωνυμία ΧΡΥΣΟ FOODS. Α.Ε.
Με εγκαταστάσεις έκτασης 18 στρεμμάτων και με περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό, η ΧΡΥΣΟ FOODS Α.Ε. είναι σήμερα μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με διαρκή ανοδική πορεία που πιστοποιείται από τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών της.
Υπάρχουν 23 καταστήματα με την εμπορική επωνυμία «ΤΟ ΧΡΥΣΟ» στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στον Πύργο, στη Σύρο, στην Αθήνα, καθώς και τρία υποκαταστήματα χονδρικής στη Θεσσαλία, Ιωάννινα και την Αττική.
Ο Κώστας Τσιώλας ήταν νυμφευμένος με τη Σοφία Μασνίκη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Αθανασία.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί την Παρασκευή, στις 11π.μ., στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία Σερρών.

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: