serreslife

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, η σχολική γιορτή των τμημάτων Υποδοχής και Ένταξης Προσφύγων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η γιορτή λήξης της σύντομης σχολικής χρονιάς των προσφυγόπουλων που διαβιούν στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών διοργανώθηκε από τους δασκάλους τους σε συνεργασία με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες και την ευγενική συνεισφορά των μουσικών Γιάννη Καμπανταΐδη και Σάκη Τζαχρήστα. Τα παιδιά εμφανίστηκαν στο προαύλιο του σχολείου στις 2 μμ, όπως κάθε μέρα, και ενθουσιάστηκαν με τον στολισμό και την μουσική. Οι δάσκαλοι τούς μοίρασαν μπαλόνια και χυμούς. Παρακολούθησαν το μουσικό πρόγραμμα απολαμβάνοντας τα φρέσκα σάντουϊτς τους ενώ λίγο αργότερα συμμετείχαν και τα ίδια με τραγούδια από τη χώρα τους και παίζοντας κιθάρα και τουμπερλέκι. Παράλληλα με το μουσικό πρόγραμμα, τα προσφυγάκια έπαιζαν μπάσκετ και περίμεναν την σειρά τους για να μεταμορφωθούν σε λουλούδια, πεταλούδες ακόμη και τίγρεις χάρη στο facepainting (ζωγραφική στο πρόσωπο). Αργότερα, ακολούθησε επίδειξη ταχυδακτυλουργικών κόλπων από συμμαθητές τους που παρακολουθούν τα πρωινά μαθήματα του σχολείου. Τέλος, στους μαθητές προσφέρθηκαν ατομικές φρουτοσαλάτες, αναμνηστικά δωράκια και τους επιδόθηκαν διπλώματα φοίτησης. Η σχολική γιορτή τελείωσε με την καθιερωμένη φωτογράφιση μαθητών μαζί με τους δασκάλους τους.

Η μέρα θα μείνει αξέχαστη στα προσφυγάκια αλλά και σε όλη την κοινωνία των Σερρών. Η γειτονιά των Καλυβίων, η πλέον προσφυγική συνοικία της πόλης, καλωσόρισε πριν από μερικούς μήνες τα παιδιά των προσφύγων και στα δύο σχολεία της γειτονιάς της, στο 12ο και 13ο Δ.Σ., έδειξε την αλληλεγγύη της και φιλοξένησε μια σχολική γιορτή διαφορετική απ΄ όλες τις άλλες. Μία σχολική γιορτή που έστειλε το μήνυμα ότι τα σχολεία μας μπορούν να είναι μια ανοιχτή αγκαλιά αλληλεγγύης!

Πηγή: https://solidarityserres.blogspot.gr/

Διαβάστε επίσης: