serreslife

Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σερρών που έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.
Συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και προτείνει στον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους.

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην νομοθετική διάταξη που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, με την οποία προβλέπεται η σταδιακή ένταξη νηπίων, ηλικίας 4 ετών, στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 17-2-2018.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημαργαρίτης είπε πως με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα διαλύσει την λειτουργία των παιδικών σταθμών και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε χιλιάδες γονείς.
“Θα κλείσουμε λοιπόν τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 20-2-2018 ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους και ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις σχετικές διατάξεις που προωθεί διότι τορπιλίζει έτσι την ομαλή λειτουργία πετυχημένων δημοτικών δομών που λειτουργούν σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο κ. Χατζημαργαρίτης.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: