serreslife

Δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την εισφορά σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών είχε αποφασίσει τον Μάρτιο του 2017 να καταθέσει πρόταση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα για ορισμό νέας επιτροπής που θα αποφασίσει νέα τιμή για όλες τις πράξεις εφαρμογής και για τις παλιές και για τις καινούργιες.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τη Γ.Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κλαπατσέα, η οποία του μετέφερε την άποψη του Υπουργείου, λέγοντας ότι η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών όπως κατατέθηκε στον Υπουργό για νομοθετική ρύθμιση των εισφορών σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, διότι έρχεται σε αντίθεση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας αλλά και την αρχή της χρηστής διοίκησης (π.χ. περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν ήδη καταβάλλει την βεβαιωθείσα εισφορά σε χρήμα έναντι των υπολοίπων). «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για το θέμα, δε νομοθετεί ο Δήμος, καταβάλαμε από την αρχή, κάθε δυνατή προσπάθεια» είπε την Τετάρτη στην ΕΡΤ ο κ. Αγγελίδης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, σχετικά με το θέμα της εισφοράς σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής.
Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών είχε αποφασίσει τον Μάρτιο του 2017 να καταθέσει πρόταση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη για νομοθετική ρύθμιση των εισφορών σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε από τον Υπουργό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα για ορισμό νέας επιτροπής που θα αποφασίσει νέα τιμή για όλες τις πράξεις εφαρμογής και για τις παλιές και για τις καινούργιες.
Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη Γιώργο στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, οι Βουλευτές Αραμπατζή Φωτεινή, Τζελέπης Μιχάλης, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών Φωτιάδης Στέφανος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κυρτάσογλου Δημήτρης. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο Υπουργός έδειξε θετική διάθεση και είπε ότι θα εξετάσει το θέμα.
Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 ο Δήμαρχος Σερρών επισκέφτηκε τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κλαπατσέα προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάληξη του παραπάνω θέματος.
Η κυρία Κλαπατσέα μεταφέροντας την άποψη του Υπουργείου στον Δήμαρχο είπε ότι η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών όπως κατατέθηκε στον Υπουργό για νομοθετική ρύθμιση των εισφορών σε χρήμα των πράξεων εφαρμογής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, διότι έρχεται σε αντίθεση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας αλλά και την αρχή της χρηστής διοίκησης (π.χ. περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν ήδη καταβάλλει την βεβαιωθείσα εισφορά σε χρήμα έναντι των υπολοίπων).

Από το γραφείο τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: