serreslife

Μπορεί στα Σκόπια να καίγονται για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μη νομίζεται ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα. Και αυτό γιατί έτσι και περάσει από τα Σκόπια το δημοψήφισμα θα αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός και προς εμάς.

Μάλιστα τέτοιες είναι οι ρωγμές στα μικρά κόμματα  που ήδη κυοφορούν στο εσωτερικό τους μετακινήσεις και εξελίξεις που τα απειλούν με εξαφάνιση.
Ιδιαίτερα στην Ένωση Κεντρώων, στους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και στο Ποτάμι.
Στην Ένωση Κεντρώων μόλις προχθες, ο Βασίλης Λεβέντης απέμεινε με πέντε μόνον βουλευτές - ύστερα από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Αριστείδη Φωκά.
Ο εν λόγω βουλευτής αν υπάρχει κάτι για το οποίο έγινε γνωστός είναι η ...τρομακτική του αφοσίωση στην ποδοσφαιρική ομάδα "ΠΑΟΚ" και ασφαλώς (δευτερευόντως) στην πολεμική ρητορική του εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όπερ σημαίνει ότι "μεταγραφή" του προς τα Αριστερά, δεν υπάρχει περίπτωση να επισυμβεί και αναμένεται να φανεί εάν θα επιχειρήσει να προσαρτηθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή θα αναζητήσει να βρει άλλη κομματική στέγη εν όψει των εκλογών.

Εάν πάντως, επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν και έτερο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων να αποχαιρετά τον Βασίλη Λεβέντη ( και αυτός είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Σαρίδης), τότε το κόμμα μένει με συνολικά τέσσερις βουλευτές και χάνει σειρά κοινοβουλευτικών προνομίων καθώς δεν λογίζεται πλέον ως κοινοβουλευτική ομάδα ( Για συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας σε κόμματα που έχουν μπει στη Βουλή μετά από εκλογές, απαιτούνται πέντε βουλευτές).
Γεγονός που σημαίνει αμέσως- αμέσως για τον Β. Λεβέντη ότι δεν θα μπορεί να λαμβάνει τον λόγο ως αρχηγός κόμματος σε προ ημερησίας συζητήσεις στη Βουλή τις οποίες απολάμβανε τα μάλα εκτοξεύοντας ...πύρινους ( εκτός τόπου , χρόνου και πλαισίου, κατά ορισμένους) λόγους.
Κακό εκλογικό σημάδι για το κόμμα του το οποίο στερεύει και δημοσκοπικά.
Εξ' ού και ο Β. Λεβέντης έχει πιάσει "στασίδι" σε ΜΜΕ και μιλάει για "σχέδιο αποστασίας".
Βέβαια η συγκεκριμένη κίνηση θα έχει αντίκτυπο και στις Σέρρες, μιας και ο Λεβέντης έχει βουλευτή του εδώ τον κ.Μεγαλομύστακα.
Ο Αναστάσης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση βουλευτή.
Νέος και ωραίος, μπορεί να βγήκε χωρίς σταυρό, αλλά ήταν , μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο μόνος που είχε αξιοπρέπεια και έχει δουλέψει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Στα σίγουρα έχει και ο ίδιος προβλήματα με το κόμμα του, μιας και εν έγιναν κάποια πράγματα όπως θα τα ήθελε, αλλά έτσι και καταρρεύσει το κόμμα του, τότε δύσκολα θα ξαναβρεί θέση στα έδρανα της βουλής.
Όχι ότι δεν κάνει για τα άλλα κόμματα
Αλλά γιατί ο Αναστάσης δεν θα «πουλήσει» σαν όλους τους άλλους τον Λεβέντη
Όχι γιατί τον αγαπά, αλλά γιατί έτσι ...πρέπει!
Με ότι αυτό συνεπάγεται...

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...