serreslife

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με δήλωσή της η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή.

Όπως τονίζει η κα Αραμπατζή, ο " κ. Σταύρος Αραχωβίτης σπεύδει να κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για δήθεν έλλειμμα ενδιαφέροντος για την πρωτογενή παραγωγή ενώ εκπροσωπεί μία Κυβέρνηση που υπονομεύει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα".

Ακόμη, υποστηρίζει πως "ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη ΔΕΘ να αντιγράφει κακότεχνα εξαγγελίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το 2016".

Παράλληλα, καλεί τον κ. Αραχωβίτη να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Η δήλωση της κ. Αραμπατζή:

“Όπως φαίνεται, και ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τον προκάτοχο του. Ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης σπεύδει να κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για δήθεν έλλειμμα ενδιαφέροντος για την πρωτογενή παραγωγή ενώ εκπροσωπεί μία Κυβέρνηση που υπονομεύει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, όπως δυστυχώς αποδεικνύουν και όλοι οι επίσημοι δείκτες.

Είναι, δε, οξύμωρο να κατηγορεί ο Υπουργός τον κ. Μητσοτάκη δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη ΔΕΘ να αντιγράφει κακότεχνα εξαγγελίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το 2016, όπως για παράδειγμα αυτές για την κινητροδότηση των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, που σημειωτέον, 3,5 χρόνια τώρα, δεν έχουν καταφέρει να προκηρύξουν.

Αντί καταγγελιών, ο κ. Αραχωβίτης θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική για τον τραγέλαφο των έργων τους στον εποπτευόμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΛΓΟ Δήμητρα, για την κατάρρευση της αιγοπροβατοτροφίας, για το σκάνδαλο της απώλειας προθεσμίας για την προώθηση της φέτας ύψους 5,2 εκατ. ευρώ μέσω κοινοτικών κονδυλίων για την παντελή απουσία ελέγχων στην αγορά γάλακτος επί 18 ολόκληρους μήνες.

Κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε και ο Υφυπουργός του, κ. Βασίλης Κόκκαλης στην Ελασσόνα λέγοντας: «Οι έλεγχοι στο γάλα… έπρεπε να έχουν γίνει χθες. Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα εκδοθεί η πρώτη υπουργική απόφαση για έλεγχο στο γάλα», για τις μνημειώδεις δηλώσεις του ορισμένου από την Κυβέρνησή τους, Προέδρου του ΕΛΓΟ, Γιώργου Καρέτσου για τη μετατροπή λευκού τυριού σε φέτα, για την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης από τους κατά προτεραιότητα δικαιούχους κτηνοτρόφους, για τα προβλήματα που προκαλούν με τη διαβούλευση για τη νέα οριοθέτηση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, για την καταψήφιση από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των 121 μέτρων στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας στις 03/05/2018 για την κωλυσιεργία στη σύσταση της, έτοιμης εδώ και 1,5 χρόνο, Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Κωλυσιεργία που εξυπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προφανώς αγνοεί τους όρους συμμετοχής σε διεπαγγελματικές οργανώσεις για να αφήνει αστήρικτα υπονοούμενα περί γαλακτοβιομηχανιών. Το κακό για τον κ. Αραχωβίτη και την κυβέρνησή του είναι ότι δεν ξεχνούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας την καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως δεν ξεχνούν τις σοβαρές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα και οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

-Μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδημα από το όριο του αφορολόγητου μέχρι τις 10.000 ευρώ.

-Εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

-Γενναία φορολογικά κίνητρα, όπως η μείωση του συντελεστή στο 10% για το προϊόν, που παραδίδουν οι παραγωγοί στις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, στα Υγιή Συνεργατικά Σχήματα

-Μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια στο 11%

-Πρόγραμμα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, όπως έχει περιγραφεί στα 7 σημεία του Σχεδίου Σωτηρίας της Νέας Δημοκρατίας".

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...