serreslife

Στο πλαίσιο καθημερινών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνελήφθησαν την Δευτέρα (17-7-2017) συνολικά 5 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

  • Μία 59χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς είχε εισάγει και μετέφερε με το όχημα της συνολικά 144 φιάλες και κυτία διάφορων αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι τα λαθραία ποτά προορίζονταν για 47χρονη ομοεθνής της, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αχαΐα, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της 47χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 φιάλες και κυτία αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

  • Ένας 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς είχε εισάγει και μετέφερε με όχημα 70 πακέτα καπνού συνολικού βάρους 2,6 κιλών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Μία 55χρονη ημεδαπή, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα που επέβαινε, 44 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  • Ένας 37χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε σε όχημα που επέβαινε να έχει εισάγει και να μεταφέρει 30 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Επιπλέον κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε επίσης: