Περιφερειακός Σύμβουλος μού εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή του να είναι το όνομά του στη λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών για Αντιπεριφερειάρχης, υπερτονίζοντας μάλιστα ότι η «εκλογική ασυλία» που είχαν κάποιοι ήταν μεγάλη αδικία.


Με βάση τις ανακοινώσεις Σκουρλέτη και εφόσον το σχετικό νομοσχέδιο ψηφιστεί τελικώς στη Βουλή, οι υποψήφιοι Αντεπεριφερειάρχες θα εκλέγονται με σταυρό, οπότε εκεί, θα αναμετρηθούν τα πρόσωπα που έχαιραν της εκλογικής ασυλίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, που συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) ανακοίνωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσει στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να ψηφίζουν Συμβούλους όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ), στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι, αλλά και υποψηφίους Συμβούλους από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της ίδιας (προφανώς) Περιφέρειας.

Πιο απλά, εμείς οι Σερραίοι ψηφοφόροι θα μπορούμε δηλαδή να ψηφίζουμε και Θεσσαλονικείς και Βεροιώτες και Κατερινιώτες κτλ.
Η πικρία των Περιφερειακών Συμβούλων, ότι αυτοί έφεραν τις ψήφους στην παράταξη κι άλλος γευόταν τις χαρές, με αυτό το νομοσχέδιο θα σβήσει. «Πόσα κουκιά φέρνει ο καθένας», μου τονίζει με νόημα ο ίδιος Περιφερειακός Σύμβουλος θεωρώντας ότι οι δικές του ψήφοι πλεονάζουν έναντι των υπολοίπων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σταυροδοσία θα ενισχύσει τον προεκλογικό αγώνα και θα δημιουργήσει αντιπαλότητες και έχθρες, παρότι είναι πιο δίκαια. Άλλωστε μέσα από την πολυφωνία και τον πλουραλισμό ενισχύεται η Δημοκρατία.


Ακούω για ονόματα που «παίζουν» :

Μπορεί, ακόμη να μην έχει ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο και να έχουμε ως μόνο δεδομένο την αποφασιστική βούληση για «ανατροπή» στις Καλλικρατικές εκλογές από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, ωστόσο, ήδη στην ΠΕ Σερρών «κυκλοφορούν» σενάρια (κάποια από αυτά βάσιμα, κάποια όχι και τόσο) γύρω από τα πρόσωπα εκείνα που θα διεκδικήσουν το σταυρό ως υποψήφιοι Αντεπεριφερειάρχες.Τα ονόματα είναι τα εξής : 

1: Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Νυν Πρόεδρος Περιφ.Συμβ. ΠΚΜ
2: Αθανάσιος Μπαζδάνης – Νυν Περιφερειακός Σύμβουλος
3: Αθανάσιος Μασλαρινός – Νυν Περιφερειακός Σύμβουλος
4: Πέτρος Αγγελίδης – Νυν Δήμαρχος Σερραίων
5: Κώστας Στάγκος – Πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ Σερρών ΝΔ
6: Γιάννης Βλάχος – Πρώην Δήμαρχος Σερραίων
7: Χρήστος Μέγκλας – Νυν Πρ.Επιμελητηρίου Σερρών
8: Κώστας Μελίτος – Νυν Δήμαρχος Αμφίπολης

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος – Φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης: