Δίλεπτη αναφορά στα Δελτία Ειδήσεων ραδιοφώνου και τηλεόρασης για τη σπουδαία διάκριση της Ελληνίδας άλτριας Κατερίνας Στεφανίδη, κι αυτό ήταν όλο κι όλο. Άντε κι ένα μονόστηλο σε κάποιες εφημερίδες! Δεν την γνωρίζαμε! Δεν προβλήθηκε ποτέ ο αγώνας της, η προσπάθειά της, το πάθος της, οι ικανότητές της. Δεν έγιναν εκπομπές για αυτήν, αναφορές και αφιερώματα.

Αφανής από τα ΜΜΕ αλλά ακούραστη και επίμονη. Αθόρυβα, αφιέρωνε το χρόνο της στο αγαπημένο της άθλημα. Κι όταν ήρθαν οι νίκες και ακούσαμε τον εθνικό ύμνο, τότε όλοι αναρωτηθήκαμε : «Πού ήταν κρυμμένη αυτή η αθλήτρια;»

Δυστυχώς μια αθλητική είδηση σαν κι αυτή δεν «πουλάει» όσο πουλούν οι βαπτίσεις, οι γεννήσεις, οι γάμοι επώνυμων καλλιτεχνών, παρουσιαστών και φραγκάτων Ελλήνων. Δυστυχώς, καταντήσαμε «ηδονοβλεψίες» της χλιδής των άλλων, επειδή εμείς δεν μπορούμε να έχουμε όλα όσα έχουν αυτοί. Αποκοιμίζουμε τη φτώχεια μας, «ντοπαριζόμαστε» για να ξεχνάμε τα χρέη, την πείνα, τις στερήσεις. Κι όταν μία Στεφανίδη σηκώνει την ελληνική σημαία ψηλά, όταν την βραβεύουν ως την κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017, τότε γινόμαστε πατριώτες, Έλληνες, φίλαθλοι, υπερήφανοι.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος – Φιλόλογος / Δημοσιογράφος

Διαβάστε επίσης: