Υπόδειγμα εντιμότητας και αξιοπρέπειας αποτελεί ένας Σερραίος οδηγός αστικού λεωφορείου των Σερρών (ΚΤΕΑΛ), ο οποίος βρήκε ένα φάκελο που περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό και ο οποίος δίχως δεύτερη σκέψη έσπευσε αμέσως να το παραδώσει στην Αστυνομία.


Όλα συνέβησαν στις 11 το πρωί της Πέμπτης (31/08/2017), όταν ο οδηγός του αστικού λεωφορείου, Μάκης Κώστογλου είχε μόλις ολοκληρώσει το δρομολόγιο «πλατεία Εμπορίου – Άγιος Ιωάννης». Τότε, και με τη βοήθεια ηλικιωμένης επιβάτιδας που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν για αποβίβαση από το όχημα, διαπίστωσε ότι πάνω σε ένα αδειανό κάθισμα του οχήματος βρισκόταν ένας φάκελος. Ο κ.Κώστογλου άνοιξε (παρουσία της επιβάτιδας) το φάκελο και έκπληκτος διαπίστωσε ότι αυτός περιείχε ένα Λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ και 330 ευρώ.


Πάραυτα ενημέρωσε το Σταθμαρχείο του ΚΤΕΑΛ και ταυτόχρονα και την Αστυνομία και έπειτα από σχετικές ενέργειες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του επίμαχου φακέλου ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας από την πόλη των Σερρών και μάλιστα τα χρήματα που είχε μέσα ήταν η σύνταξή του.
Ο συνταξιούχος αναζητήθηκε από τις αρχές και βρέθηκε σύντομα ενώ ο φάκελος, που κάποια ώρα νωρίτερα είχε ξεχαστεί μέσα στο λεωφορείο, τελικώς επεστράφη στον κάτοχό του.


Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Μάκη Κώστογλου και του εκφράσαμε το σεβασμό μας για την αξιέπαινη πράξη του, που το δίχως άλλο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προς όλους.


Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος – Φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης: