Οι τρεις (3) συνοδές φωτογραφίες αυτού του κειμένου καταδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι στις Σέρρες εξακολουθεί να «βασιλεύει» η ανοησία, η απερισκεψία και η ασυνειδησία ορισμένων πολιτών.

Δεν βρίσκω άλλες λέξεις για να περιγράψω αυτήν την εικόνα, η οποία σαφώς με θλίβει και ταυτόχρονα μαρτυρά ότι μπορεί να είμαστε στο 2017 αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε σε θέματα νοοτροπίας, παιδείας και σωστής συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους και στο κοινωνικό σύνολο εν γένει.


Α’ φωτό :


Οδός Βασιλέως Ηρακλείου, κάποιος συμπολίτης (που προφανώς νοιαζόταν μόνο για την ευκολία του και για τίποτα άλλο) μετέτρεψε την αριστερή πλευρά του δρόμου χωματερή. Πέταξε ό,τι άχρηστο αντικείμενο, καναπέ και στρώμα και … ουφ ξαλάφρωσε, τα ξεφορτώθηκε. Η φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης της «στήλης» στην εφημερίδα «Ελευθερία» είναι απολύτως αποκαλυπτική για την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Ελπίζω οι υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Σερρών να επιλήφθηκαν του θέματος και να απομάκρυναν τα σκουπίδια από το δρόμο και να εντόπισαν τους υπεύθυνους αυτής της συγκεκριμένης συμπεριφοράς.


Β’ + Γ’ φωτό :







Συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Βασιλέως Αλεξάνδρου. Εσχάτως τοποθετήθηκαν (και πολύ ορθά) πλαστικά κολονάκια στο εν λόγω σημείο προκειμένου η δεξιόστροφη κίνηση των οχημάτων στην ανηφορική Βασ.Αλεξάνδρου να γίνεται όσο το δυνατό πιο εύκολα και χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Στόχος να αυξηθεί η ορατότητα, γιατί κάποιοι ασυνείδητοι έχουν την κακή συνήθεια να σταθμεύουν πάνω στις γωνίες των δρόμων, να καταργούν τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις, και να αδιαφορούν για τους υπόλοιπους εποχούμενους. Τι να το κάνεις; Οι Β΄ και Γ’ φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους. Αφού το σκεπτικό είναι σαφές και ξεκάθαρο : «έχω ψηλό και σκληροτράχηλο αυτοκίνητο και τσαλαπατάω ό,τι βρίσκω εμπρός μου» !

Τις φωτογραφίες μού έστειλε φίλος συμπολίτης, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή και υπήρξε μάρτυρας του συμβάντος.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος / δημοσιογράφος - φιλόλογος

Διαβάστε επίσης: