Στο σερραϊκό έντυπο τύπο, εφημερίδες και περιοδικά κρατούν τα σκήπτρα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση κατέχουν και τέσσερα(4) περιοδικά ελεύθερης κυκλοφορίας (free press- METAmagazino, Citizen, Serfree, Socialprofile).

Διανέμονται δωρεάν επειδή «χρηματοδοτούνται» από τις διαφημίσεις που κρατούν τη μερίδα του λέοντος στις σελίδες τους. Δεν μένουν όμως μόνο εκεί! Ειδήσεις, σχόλια, συνεντεύξεις, απόψεις και εικόνες από τη ζωή στην πόλη κοσμούν τις σελίδες τους και γίνονται αυτά τα περιοδικά ευχάριστα έντυπα που διατηρούν ζωηρό το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Ανάμεσα στα περιοδικά αυτά περίοπτη θέση κατέχει το METAmagazino, ένα από τα παλαιότερα έντυπα της πόλης. Ιδέα του δημοσιογράφου Στέλιου Μπουφίδη που κράτησε, μεγάλωσε και ωρίμασε και σήμερα είναι το πρωτοπόρο περιοδικό και ίσως το πιο αγαπημένο.

Με καινούριες ιδέες και αναβαθμισμένο υλικό, με προσεγμένα και καλόγουστα εξώφυλλα και με χαρτί πολυτελείας, το METAmagazino συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν αγαπημένο και ξεχωριστό. Είναι από τα έντυπα, που αφού το ξεφυλλίσεις, το διαβάσεις, το ξεψαχνίσεις, δυσκολεύεσαι κατόπιν να το πετάξεις. Ο σχεδιασμός της ύλης του, το χαρτί του και οι φωτογραφίσεις του είναι αυτά που σε αποτρέπουν να το δεις μέσα στον κάλαθο των αχρήστων. Τουναντίον, μάλλον «φτιάχνεσαι» να το έχεις σε επίκαιρη θέση εντός της βιβλιοθήκης σου!


Ιορδάνης Ξανθόπουλος – δημοσ/φος

Διαβάστε επίσης: