Όταν τα αντανακλαστικά μιας Δημοτικής Αρχής λειτουργούν, τότε και οι δημότες είναι ευχαριστημένοι και τα παράπονα λιγοστεύουν.
Στις 24/02/2017, στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», κάναμε λόγο για τρύπες-παγίδες, που υπάρχουν στο οδόστρωμα γύρω από το Μουσικό Σχολείο και το ΤΕΙ Σερρών. Έπειτα από λίγες ημέρες το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Σερρών έσπευσε να επουλώσει αυτές τις τρύπες (σσ μπάλωμα έγινε) έτσι ώστε οι σπουδαστές, οι μαθητές αλλά και όλοι όσοι περνούν από το εν λόγω σημείο με τα οχήματά τους να μην κινδυνεύουν. 

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση του οδοστρώματος εντός της πόλης των Σερρών, είναι απελπιστική, λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω ελλιπούς ασφαλτόστρωσης, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Η οικονομική θέση της χώρας μας είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέπει ολικές «οδοστρωσίες», τουλάχιστον πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, όπως γινόταν κλασικά παλαιότερα. Οι μερικές αποκαταστάσεις, όμως, πρέπει και μπορούν να προλαβαίνουν ατυχήματα. 



ΥΓ: Παροτρύνω το αρμόδιο Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Σερρών να συνεχίσει να τοποθετεί πλαστικά πορτοκαλί κολωνάκια στις γωνίες των διασταυρώσεων, γιατί έτσι (και ίσως μόνο έτσι) αποτρέπονται κάποιοι ασυνείδητοι να παρκάρουν επικίνδυνα και παράνομα τα αμάξια τους στις «καμπές» των οδών. Διαπράττουν έγκλημα, περιορίζουν την ορατότητα, στενεύουν το δρόμο, φράζουν τα πεζοδρόμια, προκαλούν ατυχήματα. Επισημαίνω τα εξής τρία(3) σημεία: Α) Πόντου με 8ης Μαΐου Β) Σπετσών με Κομνηνών και Γ) Σπετσών με Βενιζέλου. Θα επανέλθω . . . 

Κείμενο – Φωτογραφίες : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος)

Διαβάστε επίσης: