serreslife

Για πέντε συνεχόμενες ημέρες μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Η Μαθητιάδα τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών.

Η Τελετή Έναρξης θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Πρώτης «Αχιλλέας Καραμανλής». Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η τελετή, που διεξάγεται κατά το πρότυπο των ολυμπιακών αγώνων, θα ξεκινήσει με το τελετουργικό μέρος (παρέλαση αποστολών, όρκοι, φλόγα κτλ) και θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό μέρος.

Η «Μαθητιάδα», εκτός από σημείο συνάντησης μαθητών και εκπαιδευτικών από κάθε γωνιά του κόσμου, δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικούς αγώνες.

Η φετινή ΙΓ’ Μαθητιάδα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων (137 τελικοί αγωνισμάτων) ενώ παράλληλα με τους αγώνες διεξάγονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις Παραολυμπιακών αγώνων από αθλητές με αναπηρία με δυνατότητα βιωματικής συμμετοχής των μαθητών και των θεατών σε Ολυμπιακά, Παραολυμπιακά αθλήματα, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά δρώμενα.

Στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις διεξαγωγής της Μαθητιάδας λειτουργεί το «Παραολυμπιακό Πάρκο» σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα παραολυμπιακά αθλήματα και με την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Στα αγωνίσματα της ΙΓ’ Πανελλήνιας Μαθητιάδας μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες και ομογενείς μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα Γυμνάσια που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα και γεννήθηκαν από το 2002 έως και το 2005.

Τα Δελτία Υγείας (φόρμα των οποίων έχει αποσταλλεί στα σχολεία) μετά από την βασική ιατρική εξέταση των μαθητών-τριών υπογράφονται και σφραγίζονται από ιατρό και τον Διευθυντή του Γυμνασίου.

Τα Δελτία Υγείας των μαθητών-τριών θα προσκομίζονται στους υπεύθυνους Φιλοξενίας υποχρεωτικά από τον συνοδό του σχολείου κατά την προσέλευση των αποστολών για να παραληφθούν οι Κάρτες Διαπίστευσης του σχολείου.

Κανείς μαθητής-τρια δεν θα γίνεται δεκτός σε οποιοδήποτε άθλημα χωρίς την Κάρτα Διαπίστευσης σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Μαθητιάδας, η οποία θα επέχει τη θέση αθλητικής ταυτότητας.

Για τη συμμετοχή των μαθητών-τριών στα αγωνίσματα με νερό, απαραίτητο είναι να βεβαιώνεται η καλή γνώση κολύμβησης από τον κηδεμόνα στους συνοδούς καθηγητές του σχολείου και η άδειά του να συμμετέχει σε αυτά, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο πεδίο στην υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Οι υπεύθυνοι συνοδοί δηλώνουν τη συμμετοχή των μαθητών-τριών τους στα αθλήματα νερού, το απόγευμα της Δευτέρας 21-05-2018, μόνο εάν υπάρχει η άδεια από τον κηδεμόνα. Η δήλωση αυτή αποτελεί αυτόματα για την Οργανωτική Επιτροπή] απόδειξη ανάληψης ευθύνης από τους συνοδούς ότι έχουν την έγκριση των κηδεμόνων για την συμμετοχή των μαθητών-τριών στα αγωνίσματα αυτά.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα αθλήματα ΕΔΩ

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...