serreslife

Μια παράδοση που διατηρούνταν για περίπου μισό αιώνα έσπασε την Τρίτη στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με τη Ξάνθη να κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Πανσερραϊκό στην έδρα του σε επίσημο παιχνίδι.

Η Θρακιώτικη ομάδα νίκησε με σκορ 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος ενώ ο Πανσερραϊκός είπε αντίο στη διοργάνωση. Η Σερραϊκή ομάδα είχε, πριν τη σέντρα του σημερινού αγώνα, σε έντεκα αναμετρήσεις στην έδρα της κόντρα στη Ξάνθη μετά το 1972 που είχε γίνει το πρώτο παιχνίδι (3-0 με τέρματα των Σεϊζη, Ζαρζόπουλου, Ηλιάδη) δέκα νίκες ενώ μόλις ένα παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο.

Διαφορά κατηγορίας

Οι «κόκκινοι» έκαναν φιλότιμη προσπάθεια ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η διαφορά δυναμικότητας «έγειρε την πλάστιγγα» υπέρ των φιλοξενούμενων που με τον αέρα ομάδας που αγωνίζεται εδώ και 28 συνεχόμενα χρόνια στη Σούπερ Λιγκ πήρε τη νίκη. Μάλιστα ο προπονητής της, Μίλαν Ράσταβατς άφησε βασικούς παίκτες εκτός αποστολής και ενδεκάδας για να τους ξεκουράσει αφού ακολουθεί το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια.

Ευκαιρίες για νέους

Ο Περικλής Αμανατίδης έδωσε φανέλα βασικού σε νέα παιδιά όπως ο 16χρονος Κυριάκος Γιαξής που με την εμπειρίες που αποκτά και το ταλέντο που διαθέτει μπορεί να γίνει ο αυριανός ηγέτης του Πανσερραϊκού και ο Αριστομένης Τζιτζικαλάκης ενώ αγωνίστηκαν ως αλλαγές ο 19χρονος Μάρκος Καπτέλι και ο 22χρονος Μπάμπης Ζυγκερίδης. Μάλιστα ο τελευταίος στα δέκα λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε ένα γκολ κι έχασε μια ευκαιρία.

Αλλαγή πριν τη σέντρα

Ο Περικλής Αμανατίδης που είχε «γεμάτο» το απουσιολόγιο του σε μια περίοδο που το ρόστερ είναι μικρό (χωρίς Δούμτσιο, Στέβιτς, Βοσκόπουλο, Σιάκκα) αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του λίγο πριν τη σέντρα αφήνοντας εκτός του Στέργιο Τσιμίκα (λόγω ενοχλήσεων) και να δώσει φανέλα βασικού τον Στέφανο Παπουτσογιαννόπουλο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Τζιτζικαλάκης, Φουσού(67΄ Γκέκας), Παπουτσογιαννόπουλος(46΄ Καπτέλι), Γιαξής, Πόζογλου, Γκούρτσας(83΄ Ζιγκερίδης)

Στον πάγκο: Πορής, Χατζηδίμπας, Τσιμίκας, Αμαραντίδης

ΞΑΝΘΗ(Μ.Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας(61΄ Κώστας), Ορφανίδης Π., Ρόσε(65΄ Σαμπανίδης), Φασίδης, Μελιόπουλος, Κάστρο(46΄ Μπαξεβανίδης), Συλά

Στον πάγκο: Τζελέπης, Φλίσκας, Μπουλά, Γέντρισεκ

ΔιαιτητήςΣέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Χουσκόγλου (Θράκης), Καραβασίλης (Καβάλας)

4ος: Μαλουτας (Ημαθίας)

Το φιλμ του αγώνα:

9ο  Σέντρα του Πέτρου Ορφανίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Φασίδη μέσα από την περιοχή, ο Ρίστιτς με το σώμα του απομάκρυνε την μπάλα.

25ο Σουτ του Πέτρου Ορφανίδη  από καλή θέση, μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

28΄ Ο Πόζογλου πάσαρε στον Γκούρτσα, αυτός έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέση από την περιοχή, η μπάλα πέρασε σχεδόν παράλληλα από την εστία και κατέληξε άουτ.

33ο  ΓΚΟΛ! 0-1Μετά από σέντρα του Συλά και κακή έξοδο από τον Ρίστιτς, ο Αργεντινός Ματίας Κάστρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

40ο  Σουτ του Μελιόπουλου, η μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρίστιτς που έπεσε στην γωνιά του.

47ο  Σουτ του Πέτρου Ορφανίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα  άουτ.

49ο  ΔΟΚΑΡΙ! Δυνατό σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ρίστιτς και άουτ.

59ο  ΠΕΝΑΛΤΙ! Για την Ξάνθη μετά από χέρι του Τσελεπίδη σε σέντρα του Πέτρου Ορφανίδη.

60ο  ΓΚΟΛ! 0-2Ο Πέτρος Ορφανίδης εκτέλεσε και το πέναλτι κι έκανε το 0-2.

66ο  Ο Γκούρτσας πέτυχε γκολ αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία οφσάϊντ.

68ο Σουτ από τον Λάζαρο Ορφανίδη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα φάνηκε να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι και να κατέληξε άουτ.

89ο Σέντρα του Τζιτζικαλάκη, κεφαλιά του Πόζογλου, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και ο Μπάμπης Ζιγκερίδης από κοντά σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης.

91ο ΓΚΟΛ! 1-2Ο Μπάμπης Ζιγκερίδης αφού πήρε την μπάλα από τον Γκέκα, έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και… «αναπαύτηκε»  στα αντίπαλο δίχτυα.

93ο Σουτ του Πόζογλου σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ξάνθη 9 (8-3)

Παναιτωλικός 3 (2-2)

Πανσερραϊκός 3 (3-4)*

Εργοτέλης 0 (2-6)*

(Ο Εργοτέλης θα υποδεχθεί την Πέμπτη τον Παναιτωλικό)

Περικλής Αμανατίδης: «Καλή προσπάθεια»

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης από την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στην Ξάνθη, υπογραμμίζοντας  πως πρέπει να μειωθούν τα λάθη και να αποκτήσει μεγαλύτερη συγκέντρωση η ομάδα για να τα πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα. Ο Περικλής Αμανατίδης είπε:

«Αποχαιρετούμε τον θεσμό του Κυπέλλου με μία πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα. Είπαμε πως απέναντι σε αυτές τις ομάδες αν θες να πάρεις αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις μηδενικά λάθη, να έχεις τύχη και ενθουσιασμό. Εμείς είχαμε διάθεση, οι παίκτες στάθηκαν καλά, αλλά από την άλλη είχαμε μία καλή ομάδα, ήξερε τι ζητούσε, εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη μας, έβαλε ένα γκολ που μέτρησε στην ψυχολογία, αλλά παρόλα αυτά οι παίκτες μας είχαν την ευκαιρία να προσπαθήσουν πάλι και το έκαναν. Νομίζω ότι φύγαμε με μία καλή προσπάθεια από τον θεσμό. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας και σε συνδυασμό με ένα παραγωγικό παιχνίδι που κάνει ο Πανσερραϊκός να διακριθούμε στον θεσμό που μας ενδιαφέρει».

Ράσταβατς: «Ο Πανσερραϊκός έχει ποιότητα»

Ο Μίλαν Ράσταβατς μίλησε με καλά λόγια για τον Πανσερραϊκό ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του. Ο προπονητής της Ξάνθης είπε «Για εμάς ήταν μία σημαντική στιγμή αυτό το ματς, γιατί πετύχαμε κάποια γκολ, συνεχίζουμε στην επόμενη φάση και αφήσαμε κάποιους παίκτες να ξεκουραστούν. Είμαι ικανοποιημένος που πετύχαμε τους στόχους μας. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ματς σε όλη την διάρκεια και νομίζω το πετύχαμε. Ο Πανσερραϊκός μας έδειξε την ποιότητα του. Σε κάποιες στιγμές οπισθοχωρήσαμε και καταφέρανε να σκοράρουν. Είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτό συνέβη μετά το 80΄, οπότε διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι. Καλή επιτυχία στον αντίπαλο».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...