serreslife

Τα εγκαίνια της νέας πίστας ντράγκστερ του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, ημέρα διεξαγωγής και του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που συγκέντρωσε στην πόλη των Σερρών εκατοντάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια νέα πίστα που έρχεται να αναβαθμίσει κι άλλο το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που έχει γίνει σημείο αναφοράς στους φίλους της ταχύτητας, του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας σε όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών  Βασίλης Παπαβασιλείου είπε : «Το όραμα σήμερα πραγματοποιήθηκε. Η προηγούμενη διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου ήταν αυτή η οποία ήρθε σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους και το προεδρείο της Λέσχης Οδηγών Ντράγκστερ Ελλάδος (ΛΕΝΟΕ) και το όραμα έγινε πραγματικότητα. Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών αναβαθμίζεται, απέκτησε την, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πίστα ντράγκστερ 920 μέτρων με όλες τις σύμφωνες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές που μπορεί να φιλοξενεί και Παγκόσμιους αγώνες». Ο κ. Παπαβασιλείου μίλησε και για το κόστος κατασκευής της πίστας που ήταν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης μίλησε για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται να διοργανώνονται στις Σέρρες Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι τα έργα γίνονται για να αναβαθμιστεί κι άλλο το αυτοκινητοδρόμιο έτσι ώστε να προλαβαίνει τις εξελίξεις σε μια περίοδο που γειτονικές χώρες βάζουν στόχο να δημιουργήσουν αυτοκινητοδρόμια (των Σερρών είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια).

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τόνισε ότι είναι σημαντικές αυτές οι προσπάθειες να αναβαθμιστεί κι άλλο το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών υπογραμμίζοντας ότι και ως υπουργός αλλά και ως βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια στήριζε και θα στηρίζει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια.

Η βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή μίλησε για το πόσο σημαντική ήταν η οραματική προσέγγιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών που έβαλε τις Σέρρες στο χάρτη του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου μηχανοκίνητου αθλητισμού με τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για το Νομό Σερρών.

Μετά το τέλος των εγκαινίων συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα dragster.  Πλούσιο θέαμα, σκληρές αναμετρήσεις με το χρονόμετρο, γκάζια, καπνός, μυρωδιά καμένων ελαστικών και πολλά άλλα είχε ο τρίτος Πανελλήνιος Πρωταθληματικός Γύρος Dragster Auto-Moto που διοργάνωσε η Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος (ΛΕΝΟΕ) στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και στη νέα πίστα που προέκυψε, μετά την προέκταση της κύριας ευθείας του.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 363 επισκέπτες