serreslife

Στη Β εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο η ομάδα μπάσκετ των Ικάρων μετά τη μεγάλη νίκη της στον «τελικό» με 67-54 κόντρα στην Α.Ε. Κομοτηνής.

Μια άνοδος που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Σερραϊκού μπάσκετ αφού επιτεύχθηκε από μια ομάδα που απαρτιζόταν από νεαρούς Σερραίους ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές που «βροντοφώναξαν» ότι το Σερραϊκό μπάσκετ είναι εδώ, «ζωντανό» και δυνατό.

Μια άνοδος που ήρθε χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια ένωση. Μια άνοδος που ήρθε μετά από πολύ δουλειά, ταπεινότητα, οικογενειακό κλίμα, προσήλωση στο στόχο και πάνω από όλα πίστη στις δυνατότητες του Σερραϊκού μπάσκετ από τη διοίκηση του Άρη Αθανασιάδη, τον προπονητή Στέργιο Ποργιόπουλο και τους παίκτες της ομάδας.

Με 6ο παίκτη τον κόσμο

Η νίκη στον «τελικό» κόντρα στην Α.Ε. Κομοτηνής, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που έκρινε την άνοδο ήρθε μετά από μια ψυχωμένη εμφάνιση των παικτών του Στέργιου Ποργιόπουλου που δικαίωσαν απόλυτα τον συνθέτη του ύμνου της ομάδας που μιλάει για «μαχητές και νικητές». Οι «κίτρινοι» έκαναν κατάθεση ψυχής κι έβγαλαν στο παρκέ το ταλέντο τους πλαισιωμένο με πάθος, δύναμη, και απίστευτη θέληση για τη νίκη.

Άρης Αθανασιάδης: «Πετύχαμε έναν άθλο»

Ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης που δικαιώθηκε με την απόφαση του να μην κατεβάσει την ομάδα στη Β εθνική πριν από τρία χρόνια και να δημιουργήσει υγιείς βάσεις στο σύλλογο μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στους παίκτες στα αποδυτήρια και το μικρόφωνο της ΕΡΤ Σερρών κατέγραψε αυτά που είπε συγκινημένος στους παίκτες:

«Αυτή η άνοδος είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για εσάς. Πριν από τρία χρόνια όταν πήραμε την απόφαση να μην παίξει αυτή η ομάδα στη Β εθνική, σήμερα όλοι αυτοί που κατακρίνουν γνωρίζουν ότι αυτή η ομάδα κέρδισε ένα χρόνο. Ένας χρόνος κερδήθηκε με την άνοδο τη δικιά σας. Ιδιαιτέρα εσείς οι πιο παλιοί δείξατε ότι μπορείτε να κάνετε ανόδους και η άνοδος η φετινή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία από όλες τις ανόδους που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία γιατί έγινε με Σερραίους παίκτες μιας ομάδας χωρίς να χρειαστεί να γίνει ένωση. Είναι απόλυτη δικαίωση για εσάς πάνω από όλα, για τον προπονητή σας, που καταφέρατε και πετύχατε κάτι που για εμένα είναι άθλος. Άκουσα μια συνέντευξη παίκτη πριν από λίγο (σ.σ. στην ΕΡΤ Σερρών) και είπε ότι ο πρόεδρος ερχόταν στο γήπεδο μια φορά το μήνα, ναι αυτή είναι η επιτυχία μιας ομάδας να το ξέρετε. Αν εμείς εμφανιζόμασταν κάθε μέρα δεν θα υπήρχε επιτυχία. Η επιτυχία είναι αυτή, η διοίκηση να επιβλέπει, ο προπονητής και οι παίκτες να δουλεύουν. Είναι μεγάλη επιτυχία. Τώρα γλεντάμε. Θα προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας, ειδικά τα παιδιά της διοίκησης, το Τάσο Παναγιώτου που είναι «αδελφός» και στήριξε όλη αυτήν την προσπάθεια αυτά τα χρόνια, τον Γιάννη Δεσποτίδη, τον Ηλία Νικολαϊδη, όλα τα παιδιά της διοίκησης, αυτοί που στάθηκαν πραγματικά δίπλα μας και δεν μας πολέμησαν ούτε δευτερόλεπτο, αφιερώνεται η άνοδος σε αυτούς τους ανθρώπους. Και να ξέρετε ότι αυτή η ομάδα είναι μαντρί και όποιος φύγει από το μαντρί θα τον φάει ο λύκος».

Στέργιος Ποργιόπουλος: «Σας ανήκει η επιτυχία»

Δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του ο Στέργιος Ποργιόπουλος στην ομιλία του προς τους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα. Το μικρόφωνο της ΕΡΤ Σερρών κατέγραψε τα όσα είπε τα οποία ολοκληρώθηκαν με δάκρυα και χειροκροτήματα από τα «παιδιά» του. Ο Στέργιος Ποργιόπουλος είπε:  «Φτάσαμε στο σημείο να φέρουμε το κρίσιμο ματς στις Σέρρες, να παίξουμε φανταστική άμυνα, είχαμε όλους σε πολύ καλή μέρα, θέλω να ευχαριστήσω εσάς, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η επιτυχία ανήκει στο μεγαλύτερη ποσοστό σε εσάς, γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ και αμέσως μετά είναι η διοίκηση. Εγώ πιστεύω ότι οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής κάνει την ομάδα. Πρέπει όμως να υπάρχει διοίκηση που να τους στηρίζει. Θα το γλεντήσουμε μια εβδομάδα και θα ξεκινήσουμε μετά αυτό που κάνουμε τρία χρόνια, δουλειά. Είμαι πέντε χρόνια στους Ικάρους και πρέπει να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, είμαι συγκινημένος αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Σας ευχαριστώ».

Ικαροι Σερρών-ΑΕ Κομοτηνής 67-54

Δεκάλεπτα: 13-16, 37-28, 60-42, 67-54

Διαιτητές: Σιμητόπουλος –Θεοδώρου

Ικαροι Σερρών (Ποργιόπουλος) : Γρίψιος Π. 9, Γεωργιανός 10(1), Τράκας 10, Παρχαρίδης 3(1), Θολιώτης 15(1), Φώτογλου 20(3), Τσέλιος, Σίμογλου, Γρίψιος Χ., Μπουζουτσίδης, Γκούτζιας, Σταματόπουλος .

ΑΕ Κομοτηνής (Κοκκινόπουλος): Σταματέλος 8, Βάκρινος 5, Λεχούδης 11, Κουτσοβασίλης 2, Παλάκης 4, Καραμπέκης 25

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 198 επισκέπτες