serreslife

Από το Σάββατο 27 Ιανουαρίου άρχισε η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Λαϊλιά, καθώς σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και το ύψος του χιονιού της πίστας είναι ικανοποιητικό.
Πολυάριθμοι ήταν οι φίλοι και φίλες της χιονοδρομίας αλλά και του βουνού, που επισκέφθηκαν τον Λαϊλιά, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αποζημιώθηκαν στο έπακρο καθώς άλλοι απόλαυσαν το χόμπι τους στην πίστα καταβάσεων και άλλοι το υπέροχο χιονισμένο περιβάλλον, υπό έντονη ηλιοφάνεια.

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων, όμως, εξέφρασαν παράπονα στην "Πρόοδο", διότι, αρκετά σημεία της οδού, από το 20ο χιλιόμετρο, μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν παγωμένα, με αποτέλεσμα η οδήγηση να είναι μερικώς επικίνδυνη.
Οι ίδιοι εξέφρασαν την απορία, γιατί ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μερίμνησε για τον αποχιονισμό της οδού, δεν φρόντισε να γίνει και διάστρωση άλατος, ώστε το κατάστρωμα της οδού να μην ``πιάσει’’ πάγο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί ότι, το χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά αποτελεί για το νομό μας την… ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού, για αυτό και θα πρέπει η οδός που οδηγεί στο βουνό μας, όχι μόνο να αποχιονίζεται αλλά και να διαστρώνεται με αλάτι.
Πληροφορούμαστε πως οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για προμήθεια πετρελαίου κίνησης για το αυτοκίνητο – αλατιέρα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός από αυτό του Λαϊλιά, λειτουργούν άλλα τρία χιονοδρομικά κέντρα, στα Τρία – Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, στο Σέλι της Βέροιας και στο Ελατοχώρι της Κατερίνης.
Εκεί εκτός από τον αποχιονισμό των οδών προς τα χιονοδρομικά κέντρα, γίνεται και διάστρωση άλατος. Ας γίνει το ίδιο και για τον Λαϊλιά. Άλλωστε, διάστρωση άλατος δεν γίνεται κάθε μέρα, ούτε κάθε εβδομάδα. Μία φορά το μήνα είναι αρκετό. Εξ άλλου, σε τριάντα ή σε πενήντα ημέρες, η χιονοδρομική περίοδος στον Λαϊλιά θα φθάσει στο τέλος της.

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: