serreslife

Μπορεί να έχουμε μόλις διανύσει αισίως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ωστόσο ήδη κάποιοι Σερραίοι έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η κρίση αποτελεί για ακόμη μία χρονιά το μεγαλύτερο εμπόδιο ωστόσο δεν «τρομάζει» τους επίδοξους εκδρομείς που επιθυμούν να ξεφύγουν έστω και για λίγες ημέρες από την καθημερινότητα. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού φέτος όπως και τις προηγούμενε χρονιές διατίθενται μία σειρά επιλογών από προορισμούς εσωτερικού-εξωτερικού που ανταποκρίνονται σε όλα τα πορτοφόλια δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να πραγματοποιήσουν ευχάριστες διακοπές οικονομικά αρκεί να προηγηθεί ο κατάλληλος σχεδιασμός.

Ένα μηνα πριν ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τις διακοπές του καλοκαιριού

Σύμφωνα με την τουριστική πράκτορα κ. Ευαγγελία Θωμόγλου υπάρχει ενδιαφέρον από τους Σερραίους οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν την έρευνα τους με τα νησιά του Αιγίου και τα Δωδεκάνησα να αποτελούν όπως είναι φυσικό τη νο1 επιλογή: «Η κίνηση ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα η ζήτηση του κόσμου και γι α Ελλάδα και για εξωτερικό αλλά κυρίως για Ελλάδα. Πρώτοι που ξεκίνησαν να παρουσιάζουν το ενδιαφέρον είναι οι τελειόφοιτοι του Λυκείου με τα κοντινά νησιά όπως η Σκιάθο, από Κυκλάδες προτιμούν την Πάρο που έχει πολλές προσφορές μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων και σιγά-σιγά ξεκινά και ξ ζήτηση από τους υπόλοιπους που παίρνουν άδειες και προτιμούν νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κάρπαθος, τα Κύθηρα , ξη Μύλος και η Σύρος. Από εξωτερικό υπάρχει ενδιαφέρον για τη Νίκαια και για την Γαλλική Ριβιέρα, Βουκουρέστι και Βαρκελώνη».

Όσον αφορά τις τιμές η κ. Θωμόγλου μας προτείνει: «Έχει πολύ ελκυστικές τιμές δεν χρειάζεται να πάμε όλοι την υψηλή περίοδο, το καλοκαίρι ξεκινάει από τον Ιούνιο και πηγαίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορούμε να επιλέξουμε διακοπές τον Ιούλιο».

Μηδαμινό το ενδιαφέρον για ταξίδι στο EURO 2016

Τέλος μηδαμινό είναι το ενδιαφέρον από τους Σερραίους όσον αφορά τον «ποδοσφαιρικό τουρισμό» για το EUROτης Γαλλίας αφενός εξαιτίας της απουσίας της Εθνικής αλλά και του φόβου για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: