serreslife

Αρκεί ένα ταξίδι 14 χλμ. από την Καβάλα, 40 χλμ. από τη Δράμα, 70 χλμ. από τις Σέρρες και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσει κανείς την απόλυτη φυσική ομορφιά μιας ακτογραμμής που μπορεί να μην συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυδιαφημισμένων της χώρας, καθώς δεν βρίσκεται σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων ή του Ιονίου, αλλά κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Ο λόγος για τους Αμμόλοφους, μία εντυπωσιακή παραλία δυτικά της Καβάλας, στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια του Δήμου Παγγαίου, που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων τουριστών. Για τους δε ντόπιους είναι η παραλία των τεσσάρων νομών και των δύο …χωρών. Κι όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι την επιλέγουν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια επισκέπτες και τουρίστες από την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη και εσχάτως εκατοντάδες Βούλγαροι, που κάθε Κυριακή καταφθάνουν με ειδικά ναυλωμένα τουριστικά λεωφορεία από τις γειτονικές βουλγαρικές πόλεις για να απολαύσουν στιγμές δροσιάς, κοσμοπολίτικης διάθεσης, ξεκούρασης και χαλάρωσης σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάθε χρόνο, λοιπόν, όταν το καλοκαίρι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, όταν κάθε εικόνα του μυαλού «γεμίζει» με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε η επιλογή δεκάδων εκατοντάδων τουριστών, επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων είναι οι Αμμόλοφοι.

Διαβάστε επίσης: