serreslife

Ο νεαρός της φωτογραφίας γεννήθηκε το 1935 στη Νιγρίτα Σερρών, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, καθώς η οικογένειά του αντιμετώπιζε δυσκολίες και αναζήτησε καλύτερη τύχη στη μεγάλη πόλη.

Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες και ο πατέρας του δούλευε στα χωράφια, αλλά τα οικονομικά του, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου, ήταν πολύ περιορισμένα. Λίγο μετά την εγκατάσταση της οικογένειας στην πόλη, ο νεαρός έχασε τον πατέρα του και αναγκάστηκε σε ηλικία 12 ετών να δουλέψει για να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα.

Είχε μόλις τελειώσει το δημοτικό και παρόλο που ήταν σχεδόν άριστος μαθητής, δεν μπόρεσε να συνεχίσει την εκπαίδευση του. Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν να πουλάει μικροπράγματα, καραμέλες, λουκούμια και τσιγάρα με ένα καλαθάκι στο δρόμο. Αργότερα απασχολήθηκε σε ένα ραφείο της γειτονιάς του. Αρμοδιότητά του ήταν το σιδέρωμα και παρόλο που η δουλειά αυτή του εξασφάλιζε ένα αρκετά καλό μεροκάματο, ο ίδιος είχε άλλα όνειρα. Την περίοδο εκείνη γνωρίστηκε με την κοπέλα της φωτογραφίας.

Αρχικά ήταν φίλοι και έπαιζαν στους δρόμους της γειτονιάς. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησαν ότι ήθελαν να γίνουν ζευγάρι και όταν έγιναν 15 χρονών, ζήτησαν από τους γονείς τους να αρραβωνιαστούν. Δύο χρόνια μετά παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Ο νεαρός οικογενειάρχης δεν είχε εκτίσει ακόμα τη στρατιωτική του θητεία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στο να κάνει ακόμα ένα παιδί, ενώ ήταν φαντάρος.

Όταν απολύθηκε συνέχισε να κάνει διάφορες δουλειές για να εξασφαλίζει τα απαραίτητα για την οικογένειά του. Παράλληλα τα βράδια, πήγαινε στις ταβέρνες της περιοχής του και τραγουδούσε αφιλοκερδώς μιας και το τραγούδι ήταν ο έρωτάς του, όπως είχε παραδεχτεί αργότερα.

Το ταλέντο του δεν άργησε να γίνει γνωστό. Ο νεαρός έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην πίστα, στο νυχτερινό κέντρο Φαρίντα της Θεσσαλονίκης. Τα υπόλοιπα ήταν πλέον απλά για τον Στράτο Διονυσίου. Η λαμπρή του καριέρα μόλις είχε ξεκινήσει....

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης: