Παρακολούθησε τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με ανάμεικτα συναισθήματα.

Από τη μία ήταν η ομάδα της καρδιάς του, η ΑΕΚ την οποία υπηρέτησε διοικητικά δέκα ολόκληρα χρόνια, τα δύο από αυτά από τη θέση του προέδρου. Από την άλλη ο πολύ καλός του φίλος, ο Βλάνταν Ίβιτς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Στέφανος Μαματζής μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την ομάδα του, τον φίλο του Βλάνταν, τον Ιβάν Σαββίδη, τη συνεργασία με τον Μουζενίδη και τα επιχειρηματικά του σχέδια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νομό Σερρών στον οποίο δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείου. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

– Για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος:

«Εγώ είμαι ΑΕΚ, υπήρξα πρόεδρος της, είχα μιλήσει με τον Βλάνταν πριν τον τελικό και του το είχα πει «μην περιμένεις σε αυτό το παιχνίδι να είμαι μαζί σου». Καταρχήν το γήπεδο ήταν ακατάλληλο για αγώνα. Δεν είχε τις προδιαγραφές για έναν τελικό. Μπορούσαν να βρούνε κι άλλη λύση. Εγώ δεν πήγα στο γήπεδο και δεν πήγα γιατί περίμενα ότι θα εξελιχθούν όλα αυτά που έγιναν και όταν είδα αυτά τα έκτροπα, αηδίασα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει το πώς πρέπει να υποστηρίζει την ομάδα του κι όχι να πάνε να σκοτώνονται πριν το παιχνίδι. Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι από την ΑΕΚ, αυτό αποδείχθηκε και με τη βοήθεια του επόπτη πήρε το παιχνίδι»



-Για την αντίδραση Μελισσανίδη:

«Είμαστε οικογενειακοί φίλοι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Εγώ δεν θα πω ότι ήταν «στημένος» ο βοηθός, απλά το οφσάιντ ήταν 2,5 μέτρα. Δεν λέω κάτι διαφορετικό από αυτό που είδε όλη η Ελλάδα αλλά ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και ήθελε το παιχνίδι φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Κάποιοι δικοί μας παίκτες δεν υπήρχαν στο γήπεδο όπως ο Αραούχο».

-Για τις επιπτώσεις του τελικού στην ΑΕΚ (η συνέντευξη δόθηκε πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τούμπα)

«Η ΑΕΚ είμαι μια ιστορική και μεγάλη ομάδα. Έχει πάρει πρωταθλήματα, έχει πάρει κύπελλα και θα ξαναπάρει. Έγινε το παιχνίδι, έτσι όπως έγινε, σε λάθος χώρο, σε λάθος χρόνο, με λάθος επόπτη, η ΑΕΚ συνεχίζει. Τα παιδιά μπήκαν και με κακή ψυχολογία από αυτά που έγιναν στο γήπεδο. Τα πλέι οφ θα είναι διαφορετικά παιχνίδια. Έχω μια εμπειρία είκοσι χρόνια, ήμουν δέκα χρόνια στα διοικητικά της ΑΕΚ και δύο χρόνια πρόεδρος. Πιστεύω ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά το ποδόσφαιρο και μπορώ να κρίνω».



-Για το ότι δικαιώθηκε όταν μίλησε για καλά λόγια για τον Βλάνταν Ίβιτς μετά το θέμα που προέκυψε με τον Τζαβέλλα:

«Είχα πει ότι ο Βλάνταν είναι σαν τον Γκουαρντιόλα. Δεν το είπα τυχαία αυτό ή επειδή είναι φίλος μου. Είναι ένα παιδί που έχει μέλλον, που έχει καλά στοιχεία και το έδειξε και στον τελικό και οι αλλαγές του και τα πάντα. Είναι ένας προπονητής που βλέπει γήπεδο. Μιλάμε συχνά μαζί, έχουμε επαφή γιατί είμαστε μια οικογένεια. Τον αγαπάω, με αγαπάει και με σέβεται. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός. Μετά τον τελικό μιλήσαμε στο τηλέφωνο, του έδωσα συγχαρητήρια και του είπα ότι με τον Σαββίδη του χρόνου οι Παοκσίδες θα ανεβαίνουν, όχι στα πούλμαν αλλά στα… βαγόνια των τρένων για να πανηγυρίσουν».

-Για τα αδέλφια Ίβιτς:

«Και τα δύο τα παιδιά, και ο Ίλια και ο Βλάνταν, είναι εξαιρετικά παιδιά, είναι καταρχήν νοικοκύρηδες, για να τους χαρακτηρίσω με μια δική μας Σερραϊκή έκφραση, είναι χαμηλών τόνων, δεν είναι «καβαλημένα καλάμια» και πάνω από όλα δουλεύουνε πολύ και αυτό έχει αποτελέσματα».



-Για τον Ιβάν Σαββίδη που πιστεύει στον Βλάνταν Ίβιτς:

«Πίστευα και πιστεύω πολύ στον Βλάνταν κι αν τον αφήσουν να δουλέψει, που θα τον αφήσουν έτσι πιστεύω και με κάτι προσθήκες που θα κάνει η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη χρονιά γιατί έχει τις προϋποθέσεις. Έχει αυτή τη στιγμή έναν πρόεδρο ο οποίος είναι τρελός με την ομάδα και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις του μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Σαββίδης αγαπάει τον ΠΑΟΚ».



– Για τη συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σοβαρός επιχειρηματίας, είναι κλειστός άνθρωπος, δεν είναι από τους ανθρώπους που λένε πολλά. Εγώ έχω κάνει ένα εμπορικό κέντρο στη Χαλκιδική, στα Μουδανιά στο ύψος στις τρεις γέφυρες, το οποίο το έχω νοικιάσει στον κ. Μουζενίδη και στα εγκαίνια που έγιναν στις 29 Απριλίου συναντήθηκα και με τον κ. Σαββίδη και με τον κ. Μουζενίδη. Κάποια στιγμή μας δόθηκε η ευκαιρία και συζητήσαμε και ποδοσφαιρικά. Με τον κ. Σαββίδη είχαμε συναντηθεί και πριν από χρόνια, πριν πάρει τον ΠΑΟΚ και μου είχε πει να τον φέρω σε επαφή με τον Θόδωρο Ζαγοράκη για να αγοράσει τον ΠΑΟΚ. Στην πρόσφατη συνάντηση μας συζητήσαμε και για το ποδόσφαιρο, εγώ του είπα την άποψη μου και για τον Βλάνταν Ίβιτς και συμφώνησε και ο ίδιος μαζί μου. Ο Σαββίδης είναι ευχαριστημένος με τον Βλάνταν»

-Για τους Σαββίδη και Μουζενίδη:

«Είναι δύο άνθρωποι που είναι τεράστια δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα, κάνουν επενδύσεις, αυτό το εμπορικό κέντρο που νοίκιασαν από εμένα είναι μια μεγάλη επένδυση με 40 καταστήματα, με συνεδριακά κέντρα, είναι μια μεγάλη μονάδα, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που και για την περιοχή είναι μια μεγάλη επένδυση και βλέπω ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι Σαββίδης και Μουζενίδης που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους κάνουν επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα».

-Για τον Μουζενίδη και την επένδυση στο Νομό Σερρών:

«Ο κ. Μουζενίδης είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, διατηρούμε άριστες σχέσεις και σκεφτόμαστε να κάνουμε κι άλλες δουλειές μαζί. Κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε Ρώσους στο Νομό Σερρών. Ο κ. Μουζενίδης φέρνει κάθε χρόνο 500.000 Ρώσους. Εμείς κάναμε μια συνάντηση στις Σέρρες, συζητήσαμε πως θα γίνει αυτή η επένδυση που θα φέρει ανάπτυξη στο Νομό μας. Στο Νομό Σερρών μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και ιδιαίτερα τώρα με την Αμφίπολη που έχει ακουστεί πολύ σε όλο τον κόσμο. Έχω πολλά στο μυαλό μου. Ο Νομός Σερρών μπορεί να προσελκύσει κόσμο και από πλευράς θρησκευτικού τουρισμού. Μιλήσαμε για τον αθλητικό τουρισμό και ζήτησαν να μάθουν τι γήπεδο υπάρχουν στο Νομό Σερρών με την προοπτική να φέρουν ομάδες για προετοιμασία στην περιοχή μας. Όπως και το θέμα του Ρούπελ που πολλοί από τη Ρωσία, όπως συνταξιούχοι στρατιωτικοί κι όχι μόνο θα ήθελαν να το επισκεφθούν. Πάει να γίνει κάτι πολύ σημαντικό στο Νομό Σερρών και πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει σε αυτήν τη κατεύθυνση για να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά για το Νομό. Δεν έχω κανένα παράπονο, διατηρώ άριστες σχέσεις και καλή συνεργασία και με τον Δήμαρχο και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Κοιτάξτε, πάντα ένα έργο, παράδειγμα ο TAP βοηθάει στην οικονομία ενός τόπου, όχι μόνο τα ξενοδοχεία, γιατί μέσα από τα ξενοδοχεία κινείται όλο το σύστημα, τα εστιατόρια, τα καταστήματα όλα. Το θέμα είναι να δούμε όλοι μαζί στο Νομό Σερρών να προσελκύουμε όλο το χρόνο κόσμο».

-Για το αν ο Μουζενίδης ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά:

«Δεν ξέρω αν ο κ. Μουζενίδης ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο αν κι από ότι διαπίστωσα έχει την ίδια… τρέλα με τον κ. Σαββίδη».

-Για τον Πανσερραϊκό:

«Ο κόσμος στις Σέρρες αγαπάει τον Πανσερραϊκό. Ο Πανσερραϊκός έχει πολλούς φιλάθλους και δεν δικαιολογείται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Είχα κάνει τρεις προσπάθειες να πάρω την ομάδα στο παρελθόν. Ο Πανσερραϊκός έχει τεράστιες δυνατότητες. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένα κερδοφόρο σωματείο σε έναν τόσο μεγάλο Νομό με 250 χιλιάδες κατοίκους που οι περισσότεροι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό. Ο Πανσερραϊκός είναι δύναμη. Ειλικρινά στενοχωριέμαι να τον βλέπω χαμηλά κι αν βρω την ευκαιρία με οποιονδήποτε άνθρωπο δίπλα μου να κάνουμε την κίνηση και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα θα το κάνω. Με δύο τρεις ανθρώπους στις σωστές θέσεις μπορούν να μπούνε οι βάσεις, η υποδομή η οποία θα ξεκινήσει από κάτω. Με πολλούς δεν γίνεται δουλειά. Με δεκαπέντε άτομα να παίρνουν δεκαπέντε αποφάσεις δεν γίνεται. Και τις ομάδες πρέπει να τις έχουν αυτοί που ξέρουν από ποδόσφαιρο γιατί ξαφνικά όλοι ξέρουν τα πάντα».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης
Πηγή : ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε επίσης: