serreslife

Ποιο ήταν το δώρο του 16χρονου μαθητή από τη Μεσολακκιά, Θανάση Μπακούλη, στην Άννα Παναγιωταρέα.

Ο 16χρονος κάτοικος Μεσολακκιάς, του... ομφαλού του Πολιτισμού στη χώρα μας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, Θανάσης Μπακούλης, ξημεροβραδιάζεται από τις πρώτες ημέρες κορύφωσης των ερευνών στον λόφο Καστά ο οποίος παλαιότερα αποτελούσε ένα ακόμη μέρος για παιγνίδι για τον ίδιο και τους φίλους του.

Ο μικρός Θανάσης είχε εδώ και καιρό εκφράσει την επιθυμία του να παρευρεθεί σε μία συνέντευξη Τύπου, ώστε να βιώσει από κοντά μία ενημέρωση δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των ανασκαφικών ερευνών στο επιβλητικό ταφικό συγκρότημα και να διαπιστώσει δια ζώσης πως η πληροφορία αυτομάτως μεταφέρεται στα πέρατα του κόσμου, αφού η Αμφίπολη, πια, δεν διεγείρει μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά και την παγκόσμια.

Είχε, μάλιστα, δηλώσει πως από τη στιγμή που «ξέσπασε» το θέμα με τον τύμβο Καστά, και λόγω της συνεχούς τριβής του με εκπροσώπους του Τύπου, ότι επιθυμεί να γίνει ένας από αυτούς στο απώτερο μέλλον, αφού ακόμη φοιτά στη Β' Λυκείου.

Αρωγός στο να πραγματοποιήσει την πρώτη εκ των επιθυμιών του, στάθηκε η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία έκανε αποδεκτό του αίτημα του νεαρού Θανάση και τον κάλεσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής στο Μουσείο της Αμφίπολης ώστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να μάθει από... πρώτο χέρι τις εξελίξεις.

Και τελικά, ο νεαρός μαθητής από τη Μεσολακκιά απεδείχθη πολύ τυχερός, καθώς έτυχε να παρευρεθεί στην πιο εντυπωσιακή από όλες τις ενημερώσεις, αυτή της αποκάλυψης του εντοπισμού του... περιζήτητου νεκρού του ταφικού συγκροτήματος.

Μάλιστα, είχε την προτεραιότητα στην πρώτη ερώτηση προς τις κυρίες Κατερίνα Περιστέρη και Λίνα Μενδώνη σχετικά με τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο.

Σε μία κίνηση με την οποία θέλησε να ευχαριστήσει την κ. Παναγιωταρέα γι' αυτή την πρωτόγνωρη για τον ίδιο εμπειρία, ο Θανάσης Μπακούλης χάρισε στην υπεύθυνη επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ένα αρκετά δυσεύρετο βιβλίο, το «Η κατά το Παγγαίον χώρα» του συγγραφέα Αστέριου Γούσιου.

Η κ. Παναγιωταρέα τον ευχαρίστησε θερμά αγκαλιάζοντάς τον, αφήνοντας, παράλληλα, ανοικτή την... πόρτα της αίθουσας Τύπου ούτως ώστε να βρεθεί και πάλι ο μικρός λάτρης του τόπου του σε επικείμενες νέες ενημερώσεις σχετικά με την πορεία των ερευνών.

του Πασχάλη Μεντίζη

serreslife

serreslife


Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης: