serreslife

Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο από άποψη συμμετοχής αλλά και ουσίας, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε η «Συμμαχία Σερραίων» για την παρουσίαση της πρώτης από τις οκτώ θεματικές ενότητες που έχουν δημιουργηθεί και αφορά στη δημιουργία της «έξυπνης πόλης».


Ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσίασε μπροστά σε εκατοντάδες Σερραίους το σχέδιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ   για μια έξυπνη  πόλη, που θα αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών της σε ζητήματα καθημερινότητας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και δημιουργίας προϋποθέσεων για ανάπτυξη και ευημερία.


Ο κ. Χρυσάφης παρουσίασε με σαφήνεια, κοστολογημένες προστάσεις και εργαλεία για τη παροχή  μια  σειράς έξυπνων  υπηρεσιών  που  κινούνται γύρω από τρεις άξονες:
Α. της έξυπνης κινητικότητας
Β της έξυπνης διακυβέρνησης
και Γ της έξυπνης διαβίωσης

 
Η μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πιστοποιεί την ανάγκη που υπάρχει στη σερραϊκή κοινωνία για μία νέα φρέσκια και αποτελεσματική πρόταση για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη και τα χωριά του δήμου Σερρών.
Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων» έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεξοδική αναφορά των πηγών χρηματοδότησης των προτάσεων και εργαλείων που παρουσίασε, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός είναι κοστολογημένος , εφικτός και υλοποιήσιμος.


Έκλεισε λέγοντας ότι  η «Συμμαχία Σερραίων  δεν ασκεί κριτική στο χθες αλλά προσθέτει στο αύριο  , δεν  ακυρώνουμε  προσπάθειες που έχουν γίνει  αλλά σχεδιάζουμε  μια  πολύ πιο φωτεινή, πιο αποτελεσματική, πιο ανθρώπινη πόλη,  σχεδιάζουμε ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!!»
Στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής  Ηγεσίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  Dr. Μπουραντάς Δημήτριος,  οποίος ανέπτυξε το θέμα της σημασίας της ηγεσίας για μία έξυπνη πόλη, υπογραμμίζοντας, ότι η έμπνευση, η γνώση, η στοχοπροσήλωση, η επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή του ηγέτη είναι καταλυτικά χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη ηγετική αυτοδιοικητική ομάδα.
Ο κ. Μπουραντάς ανέφερε  ότι τέτοια  χαρακτηριστικά βλέπει στον  επικεφαλή της Συμμαχίας Σερραίων κ. Αλέξανδρο  Χρυσάφη και τόνισε ότι πιστεύει θα γίνει ένας πολύ καλός Δήμαρχος.Ο δήμαρχος Τρικκαίων,  τέλος,  κ. Παπαστεργίου Δημήτριος εντυπωσίασε με την παρουσίαση όλων των έξυπνων παρεμβάσεων που εφάρμοσε στην πόλη του με αποτέλεσμα  αυτήν την στιγμή τα Τρίκαλα να αποτελούν μια πρότυπη πόλη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Άμεσος , και επεξηγηματικός , κατέστησε σαφές ότι η υλοποίησή τους δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά πολιτικής βούλησης και τόνισε ότι οι αλλαγές στην νοοτροπία των πολιτών περνούν μέσα από το παράδειγμα που δίνει  η ίδια η  Δημοτική Αρχή  σ αυτούς .
Η εκδήλωση έκλεισε με  μια σειρά ερωτήσεων , τοποθετήσεων και απόψεων των παρευρισκομένων   που παρακολούθησαν  με έντονο  ενδιαφέρον τις  τοποθετήσεις  και απαντήσεις των ομιλητών.

Διαβάστε επίσης:

  • Γιορτάζουμε! Τα έχουμε …400 ! Ο χρόνος κυλά αθόρυβα και μας ξεγελά. Χαιρόμαστε για την κάθε ημέρα που γεννιέται και σπρώχνουμε το «σήμερα» να γίνει «χθες», μη λογαριάζοντας πως κάθε ημέρα πο...
  • Δημοσιογράφοι με ελληνικά για …φίλημα ! Παρακολουθώ στενά και αδιαλείπτως τα δημοσιογραφικά δρώμενα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και φρίττω με κάποιους «συναδέλφους», που εκτοξεύουν μ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 284 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200