serreslife

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ΕΚΧΑ στις 8-12-2017 μετά τη θεώρηση του Δασικού Χάρτη της Π.Ε. Σερρών, με την οικ. 22215/4-12-2017 (ΑΔΑ ΨΘΞΥΟΡ1Υ-965) απόφαση της Διευθύνσεως Δασών, Ν.Σερρών.

Για τη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δασικού χάρτη που αφορά στην ανωτέρω περιοχή έχουν συσταθεί τα εξής Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) :
• Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Σερρών, με έδρα το Δασαρχείο Σερρών, Τέρμα Ομονοίας, Τ.Κ. 62125,
τηλέφωνα επικοινωνίας 23210-22633 τηλεομοιοτυπία 23210-62086, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Σιδηροκάστρου, με έδρα το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου, Ν. Ιντζέ 2, Τ.Κ. 62300,
τηλέφωνα επικοινωνίας 23230-22384, τηλεομοιοτυπία 23230-25550, email :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Νιγρίτας, με έδρα το Δασαρχείο Νιγρίτας, Αθ. Αργυρού 9, Τ.Κ. 62200,
τηλέφωνα επικοινωνίας 23220-22450 τηλεομοιοτυπία 23220-24776, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 22 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή. Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η 5η Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοίκους ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 25η Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυναατή μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας.
Ο ανωτέρω δασικός χάρτης είναι διαθέσιμος στους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), στην ιστοσελίδα
του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης (www.damt.gov.gr).
Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη της Π.Ε. Σερρών.

Εκδήλωση για τον Δασικό Χάρτη της Π.Ε. Σερρών

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Δασικό Χάρτη της Π.Ε. Σερρών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών, στις 6 το απόγευμα.

Θα μιλήσουν οι :

Μαρία Χατζηπαρτάλη – Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Σερρών

Ελένη Ρούμπου και Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης – Δασολόγοι μέλη του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας

Ιωάννης Κακάνης – Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός , μέλος του ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και

Δημήτρης Παπαστερίου, Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ – Εισηγητής του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών .

Θα συντονίσει ο κ. Αλέξανδρος Τσάμης – Δασολόγος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας , η Διεύθυνση Δασών Σερρών, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο , ο Δικηγορικός Σύλλογος Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: