Έντονες αποδοκιμασίες στην παρέλαση για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας (Video)

serreslife

Οι Σερραίοι με την πολυπληθή παρουσία τους στην παρέλαση για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών κατέδειξαν ότι διακατέχονται από υψηλό εθνικό φρόνημα και δεν λησμονούν τις θυσίες των προγόνων τους, αντιθέτως, αποδίδουν τη δέουσα τιμή σ’ εκείνους που θυσιάσθηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας.

Κλίμα εθνικής ανάτασης επικράτησε κατά τη διάρκεια της διέλευσης των τμημάτων που συμμετείχαν στην παρέλαση.  Παρατεταμένο και δυνατό ήταν το χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της διέλευσης τμημάτων του στρατού αλλά και των απογόνων Μακεδονομάχων.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος της παρέλασης, που στρέφονταν κατά των εκπροσώπων της κυβέρνησης, ενώ ακούσθηκαν και συνθήματα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο από το ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των πολιτών, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών και μετουσιώθηκε σε έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή αλλά και της τοπικής βουλευτού κ. Αφροδίτης Σταμπουλή.

Μεγάλος αριθμός πολιτών φώναζε διαρκώς συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας «προδοσία» την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών καλώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στον ανδριάντα του Εμ. Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την κατάθεση στεφάνων αποδοκιμάσθηκαν έντονα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής αλλά και η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή. Αντιθέτως, το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν οι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Κατά τη διαστήματα μεγάλα τμήματα του πλήθους καταφέρονταν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας, ενώ πολλές φορές επαναλήφθηκε το σύνθημα «προδότες».

Πολλά και δηκτικά σχόλια έγιναν για τα πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης, με τον βουλευτή κ. Μιχ. Τζελέπη να χαρακτηρίζει «ντροπή» το φαινόμενο της αστυνομοκρατίας που επικράτησε, φέτος, στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Σερρών.

Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια, γεγονός που σχολιάσθηκε δυσμενώς και από την βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχ. Τζελέπη.

Δίπλα από την εξέδρα της παρέλασης βρισκόταν σε ετοιμότητα το υπουργικό αυτοκίνητο σε περίπτωση που απαιτούνταν να φυγαδευθεί ο κ. Κουρουμπλής.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής, Φ. Αραμπατζή, Μιχ. Τζελέπης, Αν. Μεγαλομύστακας και Αφροδίτη Σταμπουλή, ο δήμαρχος Σερραίων κ. Π. Αγγελίδης κ.α.

Ιδιαίτερα αυστηρό ήταν και το σχόλιο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα οι Σέρρες γιορτάζουν την απελευθέρωση τους .

Σήμερα οι Σέρρες είναι πόλη φρούριο με την αστυνομία επί ποδός υπό τον φόβο αποδοκιμασιών στον κ. Κουρουμπλή . Ακόμη και η πρόσβαση στο σημείο της παρέλασης ελέγχεται αυστηρά .

Αυτό δεν είναι εορτασμός απελευθέρωσης , αυτό είναι επίδειξη αυταρχισμού , αποτέλεσμα ανόητων σκέψεων και χειρισμών .

Αυτοί που μηχανεύτηκαν την κατάσταση αυτή , οφείλουν να απολογηθούν , για να μην πω πρέπει να ντρέπονται».

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Δείτε το βίντεο από το ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣefood

Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles