ΑΔΕΔΥ Σερρών: Δραματικές ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές Νιγρίτας

serreslife

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ μετά την επίθεση κρατουμένου σε υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, καταγγέλλει σωρεία ελλείψεων που καθιστούν επισφαλείς τις φυλακές.  Κύριο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού και η πληρότητα των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«To N.T. της ΑΔΕΔΥ Σερρών, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό επίθεσης κρατουμένου σε υπαλλήλους  του Καταστήματος Κράτησης  Νιγρίτας  (νοσηλευτή και φύλακα που εκτελούσε  χρέη νοσηλευτή,  λόγω έλλειψης μόνιμου ιατρού).

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον εργαζόμενους  και προς το Σύλλογο εργαζομένων.

Καταγγέλλει την αδιαφορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρά τις  προειδοποιήσεις  της Ένωσης Υπαλλήλων φύλαξης των Φυλακών Νιγρίτας που εδώ και πάρα πολύ καιρό με έγγραφα και με κινητοποιήσεις, για τις τραγικές ελλείψεις  σε φυλακτικό – τεχνικό – επιστημονικό – ιατρικό προσωπικό  ( το διαθέσιμο φυλακτικό προσωπικό   δεν επαρκεί για την φύλαξη των 500 κρατουμένων που υπάρχουν στο κατάστημα), δεν έλαβε τα κατάλληλα και αποτελεσματικά μέτρα  μέχρι τώρα.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση επιστροφή όλου του προσωπικού φύλαξης που είναι αποσπασμένο σε αλλότρια καθήκοντα (από τους φύλακες, συμπληρώνονται τα κενά των τμημάτων της γραμματείας, του λογιστηρίου και του ιατρείου) και την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων από προσλήψεις ή από το υπάρχων γυναικείο προσωπικό φύλαξης.
  • Δουλειά με δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να πραγματοποιήσει  τώρα  μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  να λάβει   άμεσα μέτρα,  για την ασφάλεια των εργαζομένων και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων , σε κάθε χώρο εργασίας .

Για  την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Σερρών»


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles