Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

serreslife

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στη 1.30μ.μ. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν διορισμούς μόνιμου προσωπικού, ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας στην συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την επόμενη σχολική χρονιά.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς» κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:        

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

«Μηδέν», ήταν η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στο μοναδικό ερώτημα που του έθεσε το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. «πόσοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά;» στη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

                Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι « όσα λέγονταν ως αριθμοί μέχρι τώρα ήταν στον αέρα», προφανώς αναφερόμενος και στον εαυτό του αλλά και στους προκατόχους του στο υπουργείο Παιδείας που υπόσχονταν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και ανέφερε για μια ακόμη φορά τις αιτιάσεις των δημοσιονομικών περιορισμών και του ασφυκτικού ελέγχου από τους θεσμούς ως βασικούς λόγους για τη μη πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

                Οι αναφορές για ανακοίνωση διορισμών μέχρι τον Οκτώβριο με ορίζοντα τριετίας και υπό το πρίσμα των παραπάνω περιορισμών δεν αφήνουν στον κλάδο περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής. Επιπλέον, η μαζική και δυναμική πανεκπαιδευτική, πανελλαδική κινητοποίηση της 16ης Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αποτελεί ένα ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια.

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση εκτίμησε ότι το κεντρικής σημασίας αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών υπερβαίνει, πλέον, την αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας, αφορά αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονιακών περικοπών και απάντηση πρέπει να δώσει ο Πρωθυπουργός.

Αποφασίσαμε:

  • Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής δράσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος και των ΔΥΕΠ).
  • Την ίδια ημέρα στη 1.30 μ. μ. πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο με στόχο τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει στο αίτημα του κλάδου για την άμεση πραγματοποίηση, από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19, όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και που έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς οι υπουργοί της Κυβέρνησής του.  

Την ίδια ώρα πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Παλεύουμε για:

  • μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,

αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια  το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 11 π.μ.) ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση των συναδέλφων που το επιθυμούν στα συλλαλητήρια.

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στις 13:30  ο Σύλλογος καλεί τις Συναδέλφισσες –Συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με κύριο αίτημα την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Σερρών ''ΕΜΜ. ΠΑΠΑΣ '' σχεδιάζει να μισθώσει λεωφορείο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να δηλώσουν άμεσα τα ονόματά τους στο mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. του Συλλόγου μας  ή στον Πρόεδρο του Συλλόγου Στεφάνου Πασχάλη κιν.6977342535 μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης       Κοντόπουλος Γιώργος»

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles