Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με διανομή φυτών και δενδρυλλίων από το Δασαρχείο Σερρών (Video)

serreslife

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας γιορτάσθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου και το Δασαρχείο Σερρών συμμετέχοντας στον εορτασμό προχώρησε στην δωρεάν διανομή δασικών και καλλωπιστικών φυτών από τα φυτώρια του Δασαρχείου Σερρών.

Η 21η Μαρτίου, έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας, από τον παγκόσμιο οργανισμό Τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ και συμπίπτει με την έναρξη του εαρινού ηλιοστασίου, δηλαδή την πρώτη μέρα της άνοιξης.
Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.
Στην Ελλάδα τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται. Οι ελάχιστοι και μεγάλοι σε ηλικία δασοφύλακες, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, ο απηρχαιωμένος εξοπλισμός και οι 2.500 αδιόριστοι ειδικοί επιστήμονες συνθέτουν το δασοπονικό πρόβλημα της χώρας μας.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles