Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Π.Ε. Σερρών (Φωτο-Video)

serreslife

“Θα στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Για να το κάνουμε αυτό έχουμε παρουσιάσει ένα πλέγμα παρεμβάσεων που ξεκινούν με τη μείωση της φορολογίας, αλλά δε σταματούν εκεί, χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην καινοτομία. Εκεί δηλαδή που ξέρουμε ότι μπορούμε να διακριθούμε» δήλωσε την Πέμπτη από τις Σέρρες ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του η βιομηχανία μονωτικών υλικών Fibranστην Τερπνή Σερρών όπου τον υποδέχθηκε, ξενάγησε και τον ενημέρωσε για τα προϊόντα και την πορεία της βιομηχανίας ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της, Δημήτρης Αναστασιάδης, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται- όπως είπε- μια σημαντική παραγωγική μονάδα που συνδυάζει καινοτομία και εξωστρέφεια»
«Επιχειρήσεις σαν τη fibran χρειάζονται και κάτι ακόμα, χρειάζονται την απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου προκειμένου να μπορούν να προχωρήσουν με ταχύτητα και προβλεψημότητα στις απαραίτητες επενδύσεις.Προτεραιότητα να στηρίξουμε επιχειρήσεις που έχουν τα δικά σας χαρακτηριστικά και είναι πολλές στη Βόρεια Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ εξερχόμενος των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας σημειώνοντας:

«Σημαντική διάσταση έχει στη δική μας πολιτική το κομμάτι της ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού της χώρας και της βελτίωσης της ενεργειακής του απόδοσης. Έχουμε ένα απόθεμα παλαιών κτιρίων, τα οποία καταναλώνουν πολύ μεγάλη ενέργεια.Και ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση του ενεργειακού αποτυπώματος και να συμβάλουμε στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι η βελτίωση της μόνωσης, όχι μόνο των νέων κτιρίων, αλλά και των υφιστάμενων κτιρίων. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα την οποία αναπτύσσετε εδώ- είπε απευθυνόμενος στον κ. Αναστασιάδη – έρχεται και “κουμπώνει”, θα έλεγα, έρχεται και “κολλάει” πάνω σε μια πολύ σημαντική προτεραιότητα της δικής μας πολιτικής. Γι’ αυτό είχα την ευκαιρία και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να εξαγγείλω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα φορολογικών κινήτρων, για όσους συμπολίτες μας επιλέξουν – πάντα προσκομίζοντας όλα τα σχετικά παραστατικά – να ανακαινίσουν τις οικίες τους ή τις επιχειρήσεις τους, έτσι ώστε να τις κάνουν πιο αποδοτικές ενεργειακά».

Με αφορμή την επένδυση της Fibran στην Ιταλία ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια επένδυση στην Ιταλία «μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας, από τις ελληνικές Αρχές». «Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Από την στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια, έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία».

Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε επιχειρήσεις που έχουν τα δικά σας χαρακτηριστικά και είναι πολλές στη Β. Ελλάδα είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ΑναστασιάδηΟ Πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για το έργο που έχει πετύχει επιχειρηματικά αλλά και για τη στήριξη την οποία παρέχει στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο με τις θέσεις εργασίας αλλά συνολικά με την κοινωνική του δράση.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Κέντρο Φροντίδας ηλικιωμένων ΑΛΚΜΗΝΗ.
Τον Πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές του Νομού Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θόδωρος Καμπούρης ο Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και στελέχη του κόμματος.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη γέφυρα της Βυρώνειας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των βουβαλοτρόφων της περιοχής Τρύφωνα Γιαντσίδη για την εκτροφή και τη μεταποίηση των προϊόντων, όπως και τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τόπου. Ο κ. Μητσοτάκηςμετέβη και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, στο σημείο όπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο δέχθηκαν τη βουλγαρική αντιπροσωπεία την 1η Ιουλίου 1913 για να υπογράψουν τη συνθήκη ανακωχής μετά τη νίκη της Ελλάδας στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το χωριό ‘Ανω Πορόια, όπου συναντήθηκε με τη Δήμητρα Ίτσιου, ανιψιά του ήρωα Δημητρίου Ίτσιου, η οποία του διηγήθηκε την ιστορία του θείου της που πολέμησε σε πολυβολείο στο οροπέδιο ΜπέλεςΤέλος ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και μια μικρή βιοτεχνία παρασκευής βουβαλίσιου γάλακτος, όπου ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της υπερφορολόγησης αλλά και της έλλειψης κινήτρων από πλευράς κράτους για επέκταση της δραστηριότητάς τους.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Περιοδεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στην πόλη των Σερρών στις 12:40 το μεσημέρι της Πέμπτης 05/10. Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, στάθμευσε στον χώρο μπροστά από το Διοικητήριο και ο ίδιος ήπιε καφέ στη Λέσχη των Αξιωματικών, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με απόστρατους για τα προβλήματά τους.
Μιλώντας με τους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μπήκαμε πρώτοι στην κρίση και είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε βγει από αυτήν».
«Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε, χρειάζεται όμως πολιτική αλλαγή. Αυτή θα συμβεί στις εκλογές κι εμείς πιέζουμε συνεχώς να γίνουν».
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, περνώντας από τα στέκια της Μεραρχίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες των Σερρών.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήθηκε με φίλους της Ν.Δ. και γεύτηκε σερραϊκή μπουγάτσα, παρέα με νεολαίους της ΟΝΝΕΔ.
Λίγο πριν αναχωρήσει για την Κερκίνη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, κομματικά στελέχη και πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία Ελευθερίας.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν τα Άνω Πορόια.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Δείτε τα βίντεο από το TV Επιλογές:Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles