serreslife

«Πράσινο φως» για την συντήρηση και  αποκατάσταση του ορεινού δικτύου  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών δίνει η δημοπράτηση σχετικής σύμβασης για την έναρξη εργασιών συνολικού προϋπολογισμού 1.852.000 ευρώ, που χρηματοδοτούνται από τις Δημόσιες Επενδύσεις. Η  υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την τριετία 2017-2019»  έγινε την Πέμπτη από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας Φάνη Μεσοχωρίτη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε μια μεγάλη εργολαβία μέσω της οποίας θα αποκατασταθούν πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας , τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές φθορές» δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης. Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως φέτος δημοπρατούνται συνολικά 15 εκ. ευρώ για έργα οδοποιίας, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό των προηγούμενων ετών  καθώς λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων,δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τα έργα.

Που θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης

Πιο συγκεκριμένα εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν στο οδικό δίκτυο Σέρρες – Βροντού, Σέρρες – Ορεινή – Λαϊλιάς, Σ.Σ. Αγγίστας – όρια Ν. Καβάλας, Σιδηρόκαστρο – Αχλαδοχώρι – Καρυδοχώρι, Ν. Σκοπός – Πεθελινό, Μαυροθάλασσα – Ν. Αμφίπολη, Σέρρες – Νιγρίτα, Νιγρίτα – Στρυμονικό, Θερμά – Λαγκάδι και παράκαμψη Λευκοτόπου. Στο Εθνικό δίκτυο Σερρών – Προμαχώνα, Ροδόπολης – Όρια Π.Ε. Κιλκίς, Σερρών – Δράμας και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο. Όπως τόνισε ο ανάδοχος του έργου το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του ορίζεται βάσει της σύμβασης στους 24 μήνες και δέσμευσή του είναι να ολοκληρώσει το έργο το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: