serreslife

Ακύρωσαν για τρίτη φορά οι εργαζόμενοι της Εγνατίας οδού με την χθεσινή απεργία τους της διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή νέων σταθμών σε Στρυμονικό και Καβάλα, αλλά και την σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου.

Οι εργαζόμενοι, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Σωματείου τους Πασχάλης Τσουκαλάς, μεταξύ των άλλων διεκδικούν την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ζητούν επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων της Οδού στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας «κάθετα αντίθετοι» στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.

«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων, σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Για το τμήμα του δρόμου Μελενικίτσι – Αμπέλας ο κ. Τσουκαλάς , είπε πως είναι θέμα χρόνου να προκηρυχτεί διαγωνισμός για βαριά συντήρηση του δρόμου, ενώ σε επόμενο στάδιο θα κατασκευαστούν λωρίδα ασφαλείας και κόμβοι.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: