serreslife

Συνάντηση εργασίας με σκοπό την ενημέρωση και καταγραφή των θεμάτων που  αντιμετωπίζει το ακαδημαϊκό ίδρυμα της πόλης μας  καθώς και τον σχεδιασμό   μιας πρότασης πλήρους και διαρκούς  συνέργειας  του Δήμου  Σερρών με το Τ.Ε.Ι.  πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Δευτέρας  8.10.2018 στα γραφεία  του Ιδρύματος.

Τα μέλη  της  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ υποδέθηκαν  ο πρύτανης κ.  Δ. Χασάπης με τους αντιπρυτάνεις κ.  Ε. Θεοδωρίδου, κ.  Κ. Δαυίδ και  κ. Χ. Στρουθόπουλου.
Στην εισαγωγική τοποθέτηση ο επικεφαλής  της  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΟΝ κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης  ανέφερε:   
«Η αρχιτεκτονική τόσο του Καλλικράτη όσο  του Κλεισθένη προκρίνει  συνέργειες με φορείς και οργανισμούς   που αποσκοπούν   στην βελτίωση   της αποτελεσματικότητας  του Δήμου  με στόχο την αναβάθμιση   των παρεχομένων υπηρεσιών στο σύνολο των τοπικών Κοινωνιών.
Στην  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ   πιστεύουμε  ότι το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο μετεξελίσσεται σε Πανεπιστημιακό  ίδρυμα  αποτελεί καταλυτικό και στρατηγικό  παράγοντα  κοινών δράσεων .
Η  εντονότερη συνεργασία του Δήμου Σερρών   με το Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ΤΕΙ/ Κεντρικής Μακεδονίας προσφέρει μόνο οφέλη για την τοπική κοινωνία.»
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν  από τον κ. Α. Χρυσάφη  μια σειρά ενδεικτικών  προτάσεων- συνεργειών   που επεξεργάστηκε η αρμόδια θεματική  ομάδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  και  οι οποίες αποσκοπούν στην  μεγιστοποίηση της ωφέλειας  που θα έχουν οι πολίτες του δήμου και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι προτάσεις αυτές ήταν:

  1. Αξιοποίηση του υψηλού επιστημονικού δυναμικού και την τεχνογνωσία του ΤΕΙ/ Κεντρικής Μακεδονίας  για την ανάλυση, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη δράσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου.
  2. Οργανωμένη  και συντονισμένη δράση για την τουριστική προβολή του τόπου μας.
  3. Κοινές δράσεις που αφορούν την λειτουργία και αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών  και  αξιοποίηση του για τους φοιτητές ,  με το τμήμα Μηχανολόγων-  Μηχανικών.
  4. Παροχή τεχνογνωσίας και  υποστήριξη δράσεων του Δήμου από το ΤΕΙ/ Κεντρικής Μακεδονίας  σε θέματα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε συνεργασία με τα  τμήμα  Μηχανικών Πληροφορικής και Γεωπληροφορικής .
  5. Δέσμη ενεργειών  για την  υποστήριξη  εκ μέρους του Δήμου της λειτουργίας του ΤΕΙ, της ένταξής του  στον ιστό της πόλης και τη διευκόλυνση υποδοχής, φιλοξενίας και κοινωνικής ένταξης των φοιτητών στο Δήμο Σερρών .
  6. Συνέργειες με την συνεργασία του Επιμελητήριου Σερρών  για την βελτίωση της επιχειρηματικής  κουλτούρας μέσω επιμόρφωσης και  δράσεων  που αποσκοπούν  στην αξιοποίηση  του δυναμικού των τμημάτων  Διοίκησης  Επιχειρήσεων  και Λογιστικής.
  7.  Εντονότερη συνεργασία στο σχεδιασμό για τις  αστικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με αποτελεσματικότερη ενεργοποίηση του δυναμικού των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών , Τοπογραφίας και  Διακόσμησης .
  8. Έντονη και συνεχής  προβολή των δυνατοτήτων και ευκαιριών του ΤΕΙ/ Κεντρικής Μακεδονίας εκ μέρους του Δήμου Σερρών σε όλη την χώρα.
  9. Αξιοποίηση αμφοτέρων των θεσμών  των συνεργασιών και αδελφοποιήσεων που έχουν συναφθεί σε ελληνικό και διεθνές  επίπεδο.

Κλείνοντας ο επικεφαλής  της  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΟΝ κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης σημείωσε:
«Πιστεύοντας ότι ο  ενδεικτικός  αυτός κατάλογος θα εμπλουτιστεί με περισσότερες κοινές  δράσεις  για το καλό  του τόπου μας,  σας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε πράξη σαν επόμενη  Δημοτική  Αρχή  την  διαρκή  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  με το ΤΕΙ/ Κεντρικής Μακεδονίας !!»
Οκ. Χασάπης αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ τόνισε ότι είναι υπέρ  τέτοιων συνεργειών και προτάσεων  για να λάβει το Ίδρυμα την θέση που του αξίζει μέσα στην Σερραϊκή κοινωνία.
Εξήγησε ενδελεχώς ποια θα είναι τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από την μετατροπή του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο και περιέγραψε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Ανέφερε δε ότι: « Πιστεύουμε και ελπίζουμε να έχουμε στενότερη συνεργασία με τον Δήμο Σερρών   γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.»
Κλείνοντας την συνάντηση εργασίας οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για διαρκή συνεργασία  με σκοπό τον εμπλουτισμό και  την περαιτέρω   εξειδίκευση των αρχικών  συμφωνημένων δράσεων που περιγράφηκαν.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 203 επισκέπτες