Στο «σκαμνί» 51 πρωην και νυν μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΣ για παράνομες υδροδοτήσεις στο συνοικισμό του Αγίου Αθανασίου

serreslife

Στο εδώλιο βρέθηκαν την Πέμπτη 51 κατηγορούμενοι πρωην και νυν μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΣ για υπόθεση παράνομης υδροδότησης που αποκαλύφθηκε στον συνοικισμό Άγιος Αθανάσιος των Σερρών.

Μια υπόθεση που βαραίνει όχι όμως μόνο τα μέλη της ΔΕΥΑΣ την τελευταία εικοσαετία, αλλά και ολόκληρη την Σερραική κοινωνία. Μια κοινωνία που έβλεπε , αλλά σιωπούσε
Μια κοινωνία που μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα εκλογής της όποια δημοτικής αρχής και έφτιαχνε την ...πάπια
Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράνομη υδροδότηση στον συνοικισμό των 2.000 κατοίκων, κατά βάση Ρομά, συνέβαινε επί 20ετία, με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ) να έχει απωλέσει κατά το επίδικο διάστημα, πολλά μα πάρα πολλά έσοδα, που προφανώς ξεπερνούν ένα ποσό για να πάει η υπόθεση τόσο μα τόσο ψηλά
Μάλιστα, το βούλευμα, του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης , τους συμπεριλαμβάνει όλους , από τα απλά μέλη μέχρι τους πρωην αλλά και την σημερινή δημοτική αρχή και με βάση αυτό το βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν όσοι άσκησαν διοίκηση στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά τη χρονική περίοδο 1994-2014.
Γιατί δικάζονται;
Η πράξη για την οποία δικάζονται οι 51 κατηγορούμενοι είναι αυτή της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, που επισύρει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση ενοχής!
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ουσιαστικά ότι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια τα... στραβά μάτια, επιτρέποντας στους καταναλωτές του συνοικισμού να υδροδοτούν τις οικίες τους, δίχως να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις σύνδεσης και παροχής νερού, κατά παράβαση -του κανονισμού που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΣ.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις που έγιναν διακοπές, κάτοικοι προέβησαν αυτοβούλως σε επανασύνδεση της υδροδότησης - κάτι που φαίνεται να ήταν σε γνώση της επιχείρησης.
Για να μην αναφέρω ότι τα περισσότερα υδρόμετρα ήταν και είναι ...τσιμενταρισμένα
Θα μου πεις εσύ τι έκανες για όλα αυτά;
Σωστό το ερώτημα, αλλά θα θυμίσω ότι πριν δέκα περίπου χρόνια όταν τα έγραψα με το νι και με το σίγμα, μηνύθηκα από την τότε δημοτική αρχή και καταδικάστηκα πρωτόδικα σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση!
Για δυσφήμιση!
Και μάλιστα χωρίς να ξέρω ότι η Νοβάρτις παρασκευάζει τον ορό της ...αλήθειας!

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles