Εθιμοτυπική συνάντηση δημάρχου Σερρών και Γερμανού πρόξενου (Video)

serreslife

Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επισκέφτηκαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου2017, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ.Βάλτερ Στέχελ και ο Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Ματίας Χόφμαν. Η επίσκεψη  τους είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν επίσκεψη στις Σερραϊκές επιχειρήσεις ΔΡΟΜΕΑΣ και ΚΡΙ ΚΡΙ, στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Σερρών. Αργότερα  μετέβησαν στο Ρούπελ, προκειμένου ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη των Γερμανών στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Δημαρχείο Σερρών  είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, όπως επίσης και υπηρεσιακούς παράγοντες και συζητήθηκαν  θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια, την διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και τον  τουρισμό,  θέματα που συζητούνται επίσης στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ.Βάλτερ Στέχελ, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στις Σέρρες, δήλωσε «Επισκέπτομαι την πόλη των Σερρών γι αδιάφορους λόγους αλλά κυρίως για να εμβαθύνομε τις εξαιρετικά καλές σχέσεις που διατηρούμε με τον δήμο και τον δήμαρχο και επίσης για να προωθήσουμε τον κοινό μας διάλογο και κατά δεύτερον να επισκεφτούμε με αυτή την αφορμή σημαντικές επιχειρήσεις που είναι στην περιοχή σας»

«Συνοδεύομαι από τον  Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να δημιουργηθούν και να γίνει μια προσέγγιση μεταξύ των Γερμανικών και Ελληνικών επιχειρήσεων,  αρμόδιος φορέας είναι τα Επιμελητήρια του εξωτερικού με μια κατάλληλη πλατφόρμα» σημείωσε ο κ. Βάλτερ Στέχελ.

Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας ανέφερε πως ένας επιπλέον λόγος που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, είναι για να επισκεφτεί το Οχυρό Ρούπελ και να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη των Γερμανών στρατιωτών που χάθηκαν εκεί

Ο Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ.Ματίας Χόφμαν, τόνισε « Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε εδώ, διατηρούμε ιδιαίτερα  πολύ καλές σχέσεις με τον δήμο Σερρών. Η συνεργασία που μας ενδιαφέρει είναι  σε διάφορους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, όπως είναι θέματα ενέργεια ς, η διαχείριση των απορριμμάτων και βεβαίως σημασία έχει να μην δράττει κανείς σε ένα κενό  γενικότερο αλλά σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι περιβάλλον δημοτικό και σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο αυτό. Ευελπιστούμε σε πολύ καλές σχέσεις  τόσο με τον δήμο όσο και με τις επιχειρήσεις και θεωρούμε ότι  ο σκοπός μας και ουσιαστικά τα καθήκοντα μας ως Ελληνογερμανικό επιμελητήριο είναι ακριβώς αυτό. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές σημαντικές σερραϊκές επιχειρήσεις  και ανταγωνιστές και μεις τις στηρίζουμε με διάφορους τρόπους μεταξύ άλλων με την συμμετοχή σε εκθέσεις, σε αποστολές—ταξίδια σε εργαστήρια».

«Με χαρά υποδεχόμαστε τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και τον Διευθυντή του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο δημαρχείο των Σερρών. Η επίσκεψή του έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα όμως παράλληλα θα συζητήσουμε  και διάφορα θέματα που ήδη έχουμε θέσει στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης , θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια ,την διαχείριση των απορριμμάτων, με την ύδρευση την επιχειρηματικότητα . Θέλω να τους ευχαριστήσω για την επίσκεψη και πιστεύω ότι η συνεργασία με το Γερμανικό προξενείο θα έχει και αποτέλεσμα» δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών , Πέτρος Αγγελίδης.

Στην συνάντηση του δημάρχου Σερρών με τους Γερμανούς αξιωματούχους συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών , Θόδωρος Αραμπατζής, ο αντιδήμαρχος Έργων, Ηλίας Γκότσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παντελής Χράπας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Γιάννης Γάτσιος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Νίκος Σαφαρίκας και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles